Ghid pentru creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural

Apelul de finanțare 1 este destinate localităților cu o populație mai mica de 50.000 de locuitori și vizează finanțarea, într-un sistem de fonduri echivalente și în parteneriat cu autoritățile locale, pentru programe culturale, anuale sau multianuale, implementat la nivel local.

Programul de finanțare se derulează timp de 2 ani, într-un sistem de fonduri echivalente și în parteneriat cu autoritățile locale, pentru programe culturale, anuale sau multianuale, implementat la nivel local, în localități cu o populație mai mică de 50.000 de locuitori.

Programul urmărește creșterea numărului de proiecte și programe culturale în mediu rural, având în vedere faptul că există un deficit major de ofertă culturală în mediul rural și în orașele mici/zonele urbane, acesta fiind accentuat în ceea ce privește dezvoltarea abilităților culturale (educație prin cultură).

Responsabil și beneficiar: Administrația Fondului Cultural Național

Buget total: 3.000.000 euro fără TVA

Dată lansare apel: 1 noiembrie 2022 (după avizarea Ghidurilor)

Ghidul solicitantului și anexele pentru Apelul 1 se regăsesc la adresa: Ghidul solicitantului apel I – Administraţia Fondului Cultural Naţional (afcn.ro)

Pentru informații suplimentare puteți scrie la: contactpnrr@afcn.ro