8.1 miliarde Euro pentru sustinerea Cercetarii si Inovari in Europa

Eforturile europene in domeniu cercetarii si inovarii vor beneficia de o crestere semnificativa a fondurilor disponibile, odata cu anuntarea celui mai mare pachet financiar lansat vreodata in cadrul PC7.

Anuntul oficial a fost publicat de catre Comisia Europeana in 10 iulie 2012 si prevede o alocare de 8,1 miliarde de Euro pentru proiecte de cercetare si inovare, initiate de organizatiile si companiile Europene.

Apelurile vor viza atat stimularea cercetarii si inovarii cat si raspunsuri la unele provocari existente nivelul societatii, realizand astfel legatura cu Horizon 2020, urmatorul program de finantare a cercetarii ce va acoperii perioada 2014 – 2020. Acest ultim pachet are 61 de apeluri specifice pe arii tematice si orizontale.

O atentie speciala, in cadrul acestui pachet financiar va fi acordata Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM-uri), acestea beneficiind de o alocare financiara in valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro. Astfel, IMM-urile vor putea beneficia de aproximativ 970 milioane de euro in cadrul programului "Cooperare", la care se adauga 250 milioane euro prin programul "Cercetare in beneficiul IMM-urilor".

Lansat in 2007, PC7 are un buget total de 55 EUR miliarde de euro pentru cercetare si inovare. PC7 a sustinut pana in prezent 19.000 de proiecte cumuland peste 79.000 de participanti (universitati, organizatii, centre de cercetare si intreprinderi) din toate statele membre ale UE. De asemenea, PC7 a sustinut prin programele sale cercetatori individuali, numarul acestora urmand sa ajunga pana in 2013 la 55.000.

Informatii suplimentare cu privire la PC7 si apelurile sale active pot fi obtinute accesand pagina de internet a Comisiei Europene – CORDIS, la adresa: http://cordis.europa.eu/fp7/home_en.html

Documente

FP7