ADR Centru sustine constant dezvoltarea activitatii IMM din Regiunea Centru.

ADR Centru incheie in aceasta luna cel de al noualea an de activitate in folosul IMM-urilor din Regiunea Centru, in calitatea sa de organizatie membra a Retelei Enterprise Europe Network. In toti acesti ani, ADR Centru a lucrat alaturi de cele peste 600 de organizatii membre ale Retelei, din 54 de tari, pentru a crea un cadru de cooperare internationala unde IMM-urile sa aiba acces la servicii de sprijin in afaceri structurate pe trei piloni: Internationalizare, acces la finantare si inovare.

Activitatile desfasurate de ADR Centru pe parcursul anului 2016 au vizat organizarea de misiuni economice, identificarea de parteneri internationali de afaceri pentru firmele din regiunea Centru, consiliere pentru imbunatatirea managementului inovarii la nivelul companiei, organizarea de evenimente de informare si consultare destinate mediului de afaceri dar si acordarea de servicii specializate de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor.

Atat popularitatea cat si eficienta serviciilor oferite de reteaua EEN au cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani, acest lucru reflectandu-se in atat numarul crescut de companii care apeleaza la sprijinul organizatiilor membre ale Retelei cat si in diversitatea si complexitatea solicitarilor. In raspuns la aceasta tendinta, ADR Centru si-a imbunatatit atat competentele cat si gama de servicii oferite companiilor din regiune, venind in intampinarea acestora cu servicii de promovare a companiilor la nivel international, instrumente de evaluare si imbunatatire a managementului inovarii la nivelul companiilor dar si servicii complexe de instruire si consiliere dedicate IMM-urilor cu potential de scalare si internationalizare.

„Suntem bucurosi sa putem afirma ca in cei 9 ani de activitate in cadrul retelei Enterprise Europe Network am reusit sa ne consolidam rolul de furnizor de servicii de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor oferind companiilor din Regiunea Centru solutii care au complementat sprijinul financiar oferit prin Programul Operational Regional sau Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, toate acestea conducand la rezultate economice vizibile la nivel regional. Rolul nostru de organizatie membra a retelei Enterprise Europe Network continua in anul 2017 si suntem convinsi ca alaturi de dumneavoastra vom putea construi un mediu regional de afaceri mai prosper si mai competitiv la nivel european”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Apartenenta ADR Centru la reteaua Enterprise Europe Network este realizata prin participarea la implementarea proiectului BISNet Transylvania, finantat de Comisia Europeana in cadrul programului COSME.

Informatiile si opiniile exprimate in acest comunicat sunt cele ale autorilor si nu reflecta neaparat opinia oficiala a Agentiei Executive pentru IMM-uri (EASME), a Comisiei Europene sau a altor institutii europene. EASME nu garanteaza acuratetea informatiilor incluse in acest comunicat. Nici EASME, nici Comisia sau orice persoana care actioneaza in numele acestora nu poate fi considerata responsabila pentru modul in care ar putea fi utilizate informatiile din acest comunicat.