Au inceput cursurile de formare antreprenoriala in proiectul ”Start Up Hub Centru”

Perioada de inscrieri a fost prelungita pana in 31 iulie 2018!

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru implementeaza, in parteneriat cu SC DAD Expertise SRL, proiectul ”StartUp Hub Centru”, initiativa prin care cel putin 300 de persoane vor participa la cursurile de formare antreprenoriala in vederea accesarii unei finantari nerambursabile de pana la 38.000 euro, la nivelul Regiunii Centru, in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014 – 2020, linia de finantare Romania Start Up Plus. In acest moment, pentru doua grupe din judetul Alba se deruleaza etapa de formare profesionala, urmand ca persoanele instruite sa-si pregateasca planurile de afaceri care vor fi inscrise in selectia finala de proiecte finantabile. Termenul de inscriere pentru accederea la aceste cursuri a fost prelungit pana in 31 iulie 2018.

Bugetul acestui proiect, implementat de ADR Centru in parteneriat cu SC DAD Expertise SRL, in valoare de 8.886.946,18 lei, este dedicat asigurarii instruirii antreprenoriale pentru minim 300 de persoane din Regiunea Centru, selectarea a minim 36 de planuri de afaceri, sustinerea infiintarii firmelor pentru initiatorii acestor planuri de afaceri, completarea instruirii formale a celor care si-au propus sa dezvolte aceste firme cu o instruire practica, printr-un internship in companii mature din domeniile pe care antreprenorii le vizeaza, precum si finantarea planurilor de afaceri cu o suma de maxim 177.002 lei per proiect (cca 38.000 euro). La cursurile de dezvoltare antreprenoriala au acces gratuit somerii, tinerii cu varsta cuprinsa intre 18-24 de ani cuprinsi intr-o forma de invatamant, dar si persoanele care au deja un loc de munca si vor sa initieze o mica afacere.

In acest moment, 50 de cursanti din judetul Alba isi completeaza bagajul de cunostinte in domeniul antreprenorial, sub indrumarea lectorilor coordonati de SC DAD Expertise SRL. Cursurile au loc in municipiul Alba Iulia, la Hotel Hermes, pentru grupa 1 si la Vila Steaua Nordului, pentru grupa 2, zilnic de la ora 17. Dupa finalizarea sesiunii de formare, care va dura 40 de ore, aplicantii vor incepe intocmirea Planurilor de afaceri care vor sta la baza concursului de proiecte pentru a accede la grantul acordat in cadrul proiectului. Pe de alta parte, perioada de inscriere la cursurile de formare antreprenoriala a fost prelungita pana in 31 iulie 2018.

Scopul proiectului, care se va desfasura pe durata a 36 de luni, este sustinerea dezvoltarii antreprenorialului in sectoarele non agricole din zona urbana a Regiunii Centru, ca o conditie esentiala a dezvoltarii economice si sociale a Regiunii. Dezvoltarea antreprenorialului intr-un areal geografic are vocatia de a contribui in mod esential la crearea de noi locuri de munca. Noile afaceri rezultate prin proiectul ”StartUp Hub Centru” trebuie sa angajeze forta de munca locala, inclusiv prin polarizare din zona periurbana sau chiar rurala din vecinatatea oraselor, in etapa de infiintare si crestere a afacerilor si, mai ales, in etapa ulterioara de consolidare. Atingerea scopului proiectului se face prin asigurarea accesului la instruire antreprenoriala, asigurarea accesului la surse de finantare, aplicarea principiului echitatii si valorificarea unor sinergii regionale.

Calendarul activitatilor, metodologiile de selectie a grupului tinta si a planurilor de afaceri sunt disponibile pe pagina de internet a ADR Centru (http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=StartHub_Centru) si a partenerului SC DAD Expertise SRL, iar alte detalii pot fi gasite pe Facebook, la https://www.facebook.com/centruregion/.