BISNet Transylvania 2011 – 2012

Proiectul BISNet Transylvania – Retea de Sprijin in Afaceri si Inovare pentru IMM-urile din Transilvania a debutat la inceputul anului 2008, pentru o perioada de 3 ani si se implementeaza pe parcursul a trei perioade. Decembrie 2012 marcheaza finalul celei de-a doua perioade de implementare a proiectului pe parcursul careia expertii ADR Centru au furnizat o gama diversificata de servicii gratuite de sprijin cu precadere IMM-urilor din Regiunea Centru.

Activitatile derulate de ADR Centru in perioada 2011-2012 au fost foarte variante, pornind de la oferirea de informatii si consultanta pana la organizarea de evenimente cu caracter national si international. Astfel, s-au inregistrat peste 2.000 de beneficiari ai serviciilor de informare specializata si consultanta oferite de catre ADR Centru. La nivelul Regiunii Centru, au fost organizate 19 evenimente de informare si instruire adresate sectorului IMM la care au participat peste 300 de reprezentanti ai firmelor din Regiune. In vederea sprijinirii activitatii de internationalizare a firmelor din Regiune, ADR Centru a organizat 5 evenimente cu caracter international, sub forma de misiuni economice si evenimente de brokerage care s-au bucurat de participarea a peste 20 de firme din tari precum Germania, Austria, Polonia sau Ungaria. In cadrul acestor evenimente au fost organizate 95 de intalniri bilaterale intre firme din Regiunea Centru si firme din strainatate care isi desfasoara activitatea in domenii precum energie regenerabila, silvicultura, industria lemnului, agricultura si industrie alimentara, tipografie-design, textile si constructii. Toate acestea au avut drept scop stabilirea unor colaborari si parteneriate de lunga durata intre aceste firme si identificarea unor noi oportunitati pentru dezvoltarea propriilor afaceri.

Pentru perioada 2011-2012, bugetul total al proiectului este de 1.014.605 Euro si se imparte intre cele 7 institutii partenere din regiunile de dezvoltare Nord-Vest si Centru care formeaza consortiul proiectului. Astfel, Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru ii revin 168.485 Euro, cu o contributie proprie de 40%. Proiectul BISNet Transylvania – Retea de Sprijin in Afaceri si Inovare pentru IMM-urile din Transilvania este finantat de Comisia Europeana prin programul Cadru pentru Competitivitate si Inovare 2007-2013. Totodata, prin intermediul acestui proiect, ADR Centru a dobandit calitatea de membra in cadrul Enterprise Europe Netwok, cea mai importanta retea din Europa infiintata de Comisia Europeana si destinata sectorului IMM.

Mai multe informatii despre proiectul BISNet Transylvania pot fi obtinute accesand site-ul oficial al proiectului: www.bisnet-transylvania.ro si la coordonatele de contact: ADR Centru, Str. Decebal nr. 12, Tel: 0358-401.276, int. 422, Fax: 0258-818.513, e-mail: office@adrcentru.ro, persoana de contact: Andreea Potinteu, Expert Programe.

Documente

Rezultate BISNet