Cercetare si inovare in sisteme de energie regenerabila

In calitate de partener al targului “ALEA 2011 – Surse Regenerabile de Energie. Targ de echipamente si solutii complete”, ADR CENTRU a organizat in data de 1 octombrie 2011, sub egida Enterprise Europe Network, workshop-ul „Cercetare si inovare in sisteme de energie regenerabila”.

Printre participantii la workshop s-au numarat: firme specializate in sisteme de producere a energiei din biomasa (centrale termice), firme cultivatoare de plante energetice, producatori de utilaje forestiere si de recoltare, firme de consultanta, asociatii de IMM-uri si Universitati.

Tot in cadrul workshop-ului a avut loc si un panel de consultare publica adresat firmelor pe tema valorificarii brevetelor. Firmele prezente au putut sa-si exprime opinia cu privire la dificultatile existente in exploatarea comerciala a brevetelor, daca tranzactiile cu brevete sunt prea costisitoare / complexe pentru a fi accesibile, ceea ce ar avea ca urmare limitarea exploatarii comerciale a brevetelor existente de catre IMM-urile capabile si dispuse pentru astfel de tranzactii.

Standul ADR CENTRU prezent in cadrul targului a avut peste 100 de vizitatori pe durata celor doua zile. Reprezentantii ADR Centru prezenti la stand au oferit informatii despre modalitatile de reducere a consumului de energie in locuinte sau la locul de munca, posibilitatile de reducere a cantitatii de deseuri din hartie produse si necesitatea reciclarii deseurilor. Aceasta actiune a fost organizata de Biroul regional de informare pe tema energiei durabile – Centru, infiintat la Alba Iulia, prin proiectul ENESCOM, in luna septembrie a acestui an.

Documente

Workshop - RES