”Circular Cities” – Apel de proiecte pentru companiile care inovează în economia circulară

Acest apel de proiecte este dedicat IMM-urilor și Start-up-urilor care vizează dezvoltarea de soluții inovative în domeniul economiei circulare. Proiectele se vor depune în cadrul Programului DigiCircprogram de accelerare a inovării în domeniul economiei circulare, finanțat de Comisia Europeană prin intermediul ORIZONT 2020.

În calitate de organizaţie membră a celei mai mari reţele de sprijin pentru afaceri şi inovare, Enterprise Europe Network, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru aduce în atenția dumneavoastră oportunitatea de a aplica pentru finanțare în cadrul apelului de proiecte „Circular Cities, lansat în cadrul Programului DigiCircprogram de accelerare a inovării în domeniul economiei circulare, finanțat de Comisia Europeană prin intermediul ORIZONT 2020.

DigiCirc vizează digitalizarea economiei circulare prin sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii inovatoare, în dezvoltarea și adaptarea de soluții, tehnologii digitale, produse și procese bazate pe lanțuri de valoare circulare în diferite sectoare. Programul vizează organizarea a 3 programe de accelerare a afacerilor în domeniul economiei circulare cu focus pe 3 domenii strategice: orașe circulare, bioeconomie și economie albastră.

În cadrul acestui prim apel de proiecte vor fi selectate minium 15 consorții, compuse din cel puțin 2 IMM-uri / Start-up-uri, interesate să dezvolte soluții inovatoare la provocările cu care se confruntă orașele circulare. IMM-urile interesate să găsească parteneri pentru formarea unui consorțiu vor avea posibilitatea de a utiliza platforma DigiCirc Matchmaking

Consorțiile selectate vor primi finanțare directă de până la 20.000 EUR și vor integra un program inovator extrem de intensiv de 12 săptămâni, care se va derula pe parcursul a două etape: dezvoltarea unui plan de afaceri pentru adaptarea soluției pentru zona vizată (faza 1) și demonstrarea soluțiilor în mediul relevant și modelarea strategiei comerciale (faza 2).

La sfârșitul programului de accelerare, vor fi selectate 5 consorții care vor primi finanțări suplimentare în valoare de 100.000 EUR. Acestea vor avea până la 6 luni pentru a-și dezvolta prototipul și pentru a face teste operaționale în vederea lansării comerciale.

Consorțiile interesate să obțină finanțare în cadrul acestui apel, au posibilitatea de a aplica până în 14.01.2021.

Pentru informații suplimentare despre apelul de proiecte Circular Cities vă rugăm sa accesați pagina de internet dedicată apelului Circular Cities

Pentru informații suplimentare despre Programul DigiCirc vă rugăm să accesați pagina de internet dedicată programului DigiCirc.