Clustere, cercetare şi transfer tehnologic în industria lemnului și fabricarea mobilei în Regiunea Centru

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru participa in calitate de partener la implementarea proiectului ID:WOOD – ”Clustering knowledge, Innovation and Design in the SEE WOOD sector”, finantat in cadrul Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei. Obiectivul principalul al proiectului il constituie promovarea si sprijinirea competitivitatii IMM-urilor in sectorul prelucrarii lemnului in spatiul Sud Est European.

In acest context Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va invita sa participati in data de 23 mai 2013, la workshopul „Clustere, cercetare şi transfer tehnologic în industria lemnului și fabricarea mobilei în Regiunea Centru”. Prin participarea la acest workshop veti avea posibilitatea sa contribuiti in mod activ si constructiv la elaborarea Planurilor de dezvoltare pentru un Cluster si pentru un Centru Tehnologic care vor sprijinii in viitor IMM-urile cu activitate in domeniul industriei lemnului, din Regiunea Centru. Workshopul va fi organizat in colaborare cu Facultatea de Ingineria Lemnului din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov si SC EUR-CONSULT SRL din Sfantu Gheorghe si va beneficia de contributiile clusterelor si structurilor asociative din sectorul lemnului de la nivelul Regiunii Centru.

Workshopul „Clustere, cercetare şi transfer tehnologic în industria lemnului și fabricarea mobilei în Regiunea Centru” va avea loc in data de 23 mai 2013, la Brasov, Sala Roman, in cadrul celei de-a 13-a editii a Expozitiei Internationale din Industria Lemnului si Exploatarii Forestiere – EXPOWOOD 2013.

Proiectul IDWOOD este Coordonat de Institutul Forestier din Slovenia, si va fi implementat pe perioada a 24 de luni, incepand cu 01.10.2012, de un consortiu format din 15 institutii si organizatii din Austria, Bulgaria, Ungaria, Romania, Slovenia, Italia, Bosnia si Hertegovina, Croatia si Serbia.

Printre activitatile ce urmeaza a fi desfasurate in cadrul proiectului se numara:

  • Realizarea unei analize si a unui plan de actiune pentru sectorul lemnului;
  • Infiintarea unor structuri de sprijin pentru IMM-urile din domeniul lemnului;
  • Cursuri de specializare pentru managerii clusterelor din domeniu;
  • Evenimente de informare pe tematici de interes;
  • Participarea expertilor din domeniu la intalniri cu specialisti de la nivel international.

IMM-urile, clusterele, asociatiile, institutiile si centrele de cercetare din domeniu sunt invitate sa participe si sa afle mai multe informatii despre acest workshop, sau, in general, despre proiectul ID:WOOD, la coordonatele: David Laurentiu – Expert Programe – Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, Tel: 0258 – 818.616, Fax: 0258 – 818.613, Email: laurentiu.david@adrcentru.ro .

Documente

ID WOOD