ClusTIC

ClusTIC este un proiect promovat de ANETCOM, o organizatie non-profit creata pentru a promova activitatile de e-commerce si IT in randul societatilor comerciale din Comunitatea Valencia (Spania).

ClusTIC este prima retea sociala de inovare deschisa si a fost nominalizata ca o metodologie de succes in iunie 2009 de catre UN in sedinta UNECE.

ClusTIC este o retea sociala care faciliteaza interactiunea intre companii, comunitatile de cercetatori si investitori, pentru a dezvolta proiecte, idei si fonduri, in domeniul cercetarii si dezvoltarii, care sa permita crearea unei retele de conexiuni la nivel global. Scopul ClusTIC este de a crea un spatiu in care aceste comunitati pot colabora si in care contactul sa fie mai apropiat si mai usor. Pentru a atinge acest obiectiv, fiecare participant interactioneaza cu ceilalti, asumandu-si unul sau mai multe roluri: cercetator, companie sau investitor.

Cercetatorii vor gasi o platforma in cadrul careia vor putea sa-si promoveze cercetarea, obtinand vizibilitatea necesara atragerii interesului din partea investitorilor, colegilor cercetatori si companiilor.

In ClusTIC, companiile vor avea un spatiu deschis pentru a-si exprima public nevoile de inovare, un loc unde vor putea identifica proiecte inovative, desfasurate de cercetatori de pretutindeni, putand selecta acele inovatii care raspund, sau pot fi adaptate, propriilor nevoi.

Investitorii vor avea o platforma in cadrul careia vor fi in masura sa identifice noi posibilitati de investitii in domeniul inovatiei, precum si proiecte in care acestia pot participa.

ClusTIC va face posibila comunicarea cu cercetatori, companii, investitori si business angels, folosind toate instrumentele media imaginabile.

Informatii suplimentare despre acest nou model de retea sociala, pot fi gasite accesand pagina de internet: http://www.clustic.org/.

Documente