Consultare publica CE

Va invitam sa profitati de ultimele zile in care va puteti exprima parerea cu privire la metodele alternative de solutionare a litigiilor dintre companii.

Consultarea publica a fost lansata de catre Comisia Europeana in luna ianuarie a acestui an si urmareste formarea unei opinii cat mai apropiate de realitate cu privire la utilizarea de catre companiile Europene a metodelor alternative de solutionare a litigiilor dintre partenerii de afaceri. Aceste metode au fost grupate de catre Comisia Europeană sub termenul general de (Alternative Dispute Resolution – ADR)

Termenul de Alternative Dispute Resolution – ADR, in traducere: rezolutiile alternative de solutionare a litigiilor, acopera toate procesele de solutionare a litigiilor care opereaza in afara sistemului judiciar, dupa cum urmeaza:

  • Sisteme ADR care rezulta in decizii cu caracter obligatoriu, cum sunt cele mai multe sisteme de arbitraj;
  • Sisteme ADR care rezulta in decizii fara caracter obligatoriu, cum sunt recomandarile;
  • Sisteme ADR care faciliteaza o solutie pe cale amiabila, cum sunt majoritatea sistemelor de mediere.

Comisia va lua in considerare punctele de vedere ale intreprinderilor, in elaborarea noilor politici privind serviciile de tip ADR care vizeaza mediul de afaceri si in special relatiile de tip B2B (business to business).

Participarea la consultare se realizeaza prin raspunsul la chestionarul mai jos atasat, a carui completare dureaza aproximativ 15 de minute. Completarea chestionarului va fi realizata in mod anonim, toate datele colectate avand caracter confidential. Raspunsurile colectate vor fi codificate si transmise online Comisiei Europene.

Va rugam sa ne returnati chestionarul completat, pe fax sau E-mail, pana la data de 5 martie 2012!

Pentru mai multe informatii privind completarea acestui chestionar si pentru a apela la serviciile oferite de Agentia noastra, ne puteti contacta la Tel: 0358-401.276, Fax: 0258-818.613, Web: www.adrcentru.ro; E-mail: andreea.potinteu@adrcentru.ro, persoana de contact: Andreea Potinteu, Expert Programe, Serviciul Dezvoltare Programe Regionale, ADR Centru.