Consultare publica

In data de 09 februarie 2011, Comisia Europeana a prezentat o Carte Verde care propune schimbari majore in alocarea fondurilor UE pentru activitati de cercetare si inovare. Modificările ce vor fi introduse, dupa anul 2013, în bugetul UE, vor aduce impreuna actualul Program Cadru pentru Cercetare, Programul pentru Competitivitate si Inovare si Institutul European pentru Inovare si Tehnologie.

Comisia Europeana este interesata sa afle opiniile si sugestiile persoanelor, organizatiilor si institutiilor interesate de acest domeniu, cu privire la modificarile propuse prin Carta Verde. In acest sens sunteti invitati sa comunicati Comisiei Europene contributiile dumneavoastra, pana in data de 20 Mai 2011.

Textul Cartei Verzi poate fi consultat accesand adresa de internet: click aici

Exista mai multe modalitati de participare la aceasta Consultare Publica:

  • Completarea unui chestionar online bazat pe Carta Verde. Acesta este destinat in special persoanelor fizice, companiilor, institutelor de cercetare, universitatilor si cetatenilor.
  • Transmiterea de puncte de vedere in scris. Aceasta varianta este destinata in special asociatiilor si organizatiilor mari care doresc sa ofere un punct de vedere mai in amanunt. Raspunsurile vor fi publicate pe site-ul dedicat acestei actiuni, imediat dupa depunerea acestora.
  • Exista un blog interactiv, unde diversele probleme si subiecte din Carta Verde, care fac obiectul raspunsurilor primite, vor fi postate in mod regulat pentru a da nastere la comentarii libere, dezbateri si noi idei.
  • Participarea la evenimente. Acestea pot fi organizate de tari si organizatii, in timpul perioadei de consultare. Comisia intentioneaza sa gazduiasca un eveniment major dupa incheierea consultarilor, pentru a aduce impreuna principalii actori si pentru a discuta rezultatele.

Contributiile dumneavoastra vor fi analizate cu atentie de catre Comisia Europeana. Acestea vor fi prezentate de catre Comisie, pana la sfarsitul anului 2011, Consiliului European si Parlamentului European, pentru a fi luata o decizie legislativa privind Cadrul Strategic Comun.

Informatii suplimentare despre aceasta initiativa a Comisiei Europene, precum si acces la instrumentele de consultare publica, pot fi obtinute accesand adresa: ec.europa.eu/research/csfri/

Documente

Consultare UE