Curs de instruire ”Cum abordăm sustenabilitatea în sectorul construcțiilor”

UPDATE – 13.11.2023!

Evenimentul „Cum abordăm sustenabilitatea în sectorul construcțiilor” propus inițial a se desfășura în data de 7 noiembrie 2023 se reprogramează pentru data de 14 decembrie 2023 și se va  desfășura on-line. Persoanele interesate se vor înscrie accesând linkul https://forms.gle/9vN2tX4dJGw66RT46

Termen de înscriere 12.12.2023

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați https://een-transilvania.ro

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru organizeză, în 7 noiembrie 2023, începând cu ora 10:00, la sediul său  Alba Iulia, un curs de instruire dedicat sustenabilității companiilor ce activează în sectorul construcțiilor (construcții civile, construcții industriale) și în producția de materiale de construcții.

Sectorul construcțiilor se confruntă cu provocări semnificative, fiind extrem de important ca, pentru creșterea sustenabilității, companiile ce activează în acest sector să acționeze în direcția minimizării impactului asupra mediului, în condiții de menținere a competitivității economice și a beneficiilor.

Pentru a veni în sprijinul companiilor, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin biroul Enterprise Europe Network organizează un curs de instruire dedicat sustenabilității companiilor ce activează în sectorul construcțiilor (construcții civile, construcții industriale) și în producția de materiale de construcții. Cursul are un caracter practic și își propune să ofere informații și exemple utilizabile pentru companiile ce activează în domeniul construcțiilor.

Sesiunea va fi axată pe prezentarea indicatorilor relevanți în economia circulară aplicată în sectorul construcțiilor, având ca scop creșterea nivelului de cunoaștere și îmbunătățirea practicilor în cadrul organizațiilor dumneavoastră.

Vom explora principalele tipuri de afaceri din domeniul construcțiilor circulare, cu exemple utile în domeniu, abordând aspecte precum: consumabile circulare, recuperarea materialelor, prelungirea duratei de viață a produsului, platforma de partajare și produsul ca serviciu. Prin studii de caz și exerciții de grup veți afla cum puteți lua decizii care să asigure sustenabilitatea companiei și care să aducă beneficii comerciale dar și de mediu. Totodată în cadrul cursului va fi prezentat un instrument realizat la nivel european, prin care experți în domeniul mediului oferă gratuit servicii personalizate de consiliere în domeniul mediului tuturor companiilor interesate.

Cursul este gratuit și se va desfășura la sediul ADR Centru din Alba Iulia, Str. Decebal, nr. 11.

Numărul de locuri este limitat. Se vor selecta maxim 10-12 companii (1-2 persoane/companie).

Mai multe informații și formularul de înscriere le găsiți accesând link-ul: https://een-transilvania.ro/evenimente/curs-de-instruire-cum-abordam-sustenabilitatea-in-sectorul-constructiilor/

Sprijin și asistență: echipa ADR Centru vă stă la dispoziție cu sprijin, asistență și informații suplimentare la coordonatele de contact: gabriela.tarau[at]adrcentru.ro și daniela.breazu[at]adrcentru.ro, persoane de contact: Gabriela Târău și Daniela Breazu.