Dezbatere online pe tema acțiunilor pentru dezvoltarea balneologiei și a turismului balnear în Regiunea Centru – 19.04.2022

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru are plăcerea de a vă invita să participați marți, 19 aprilie 2022, la o dezbatere pe tema acțiunilor pentru dezvoltarea balneologiei și a turismului balnear în Regiunea Centru. Evenimentul va fi organizat ONLINE în contextul proiectului InnovaSPA”Servicii inovatoare de sănătate în regiuni balneare”.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru are plăcerea de a vă invita marți 19 aprilie 2022, la o dezbatere online ce își propune constituirea unui grup de lucru în domeniul CDI pentru deblocarea și intensificarea potențialului de inovare al stațiunilor balneare/zonelor bogate în resurse balneare din Regiunea Centru (grup tehnic al RIS3). Această acțiune a fost definită prin planul de acțiune elaborat în cadrul proiectului InnovaSPA ”Servicii inovatoare de sănătate în regiunile cu stațiuni balneare”. Dezbaterea va avea loc în cadrul celei de a patra întâlniri a grupului de lucru InnovaSPA și va reuni atât membrii grupului de lucru cât și alți specialiști și actori relevanți în ceea ce privește balneologia și turismul balnear din Regiunea Centru.

Grupul de lucru va acționa ca un grup tehnic mixt al RIS3 (Strategia de specializare inteligentă a Regiunii Centru) reunind actorii din două sectoare de specializare inteligentă: SĂNĂTATE și TURISM, cu focus pe balneologie și turism balnear. Rolul acestui grup de lucru va fi de a:

  • identifica soluții și de a propune proiecte de colaborare cu un grad ridicat de inovare care au șanse mai mari de a obține finanțare din programele UE și de a consolida ecosistemul regional de inovare;
  • discuta, identifica și elabora proiecte care ar trebui să răspundă principalelor provocări ale stațiunilor/zonelor cu potențial balnear;
  • propune programe de educație și formare care să rezolve lipsa de personal calificat;
  • oferi asistență tehnică / consiliere entităților publice sau private.

Ne propunem ca în cadrul acestei întâlniri să aducem în atenția dumneavoastră acțiunile pe care ADR Centru le derulează în scopul dezvoltării și promovării turismului balnear, în contextul proiectului InnovaSPA, să prezentăm oportunitățile de finanțare (POR Centru 2021/2027, Instrumentul de Investiții Interregionale pentru Inovare (I3)) dedicate organizațiilor active în sectorul turismului balnear, acțiunile ce urmează a fi derulate în perioada următoare în cadrul proiectului InnovaSPA și modul de lucru avut în vedere pentru îmbunătățirea politicilor care sprijină dezvoltarea sectorului balnear.

În acest context invităm organizațiile/instituțiile interesate să contribuie cu expertiza și experiența lor la activitățile grupului de lucru constituit pentru deblocarea și intensificarea potențialului de inovare al stațiunilor balneare/zonelor bogate în resurse balneare din Regiunea Centru să participe la evenimentul organizat online în 19 aprilie 2022. Astfel, vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră și/sau a reprezentanților dumneavoastră până luni 18 aprilie 2022, completând următorul formular de înregistrare.

Evenimentul se va desfășura conform programului atașat. Pentru alte detalii legate de eveniment vă rugăm să ne contactați la următoarele coordonate: Dumitrita Burduf – Expert programe dumitrita.burduf@adrcentru.ro, Ovidia Caba – Director Direcția Politici Regionale, Programe ovidia.caba@adrcentru.ro, tel. 0358 401 278 int. 441, 452.