DIVERSITATE la târgul EXPOWOOD Ateliere 2019

Silvicultura, prelucrarea lemnului şi fabricarea mobilei sunt sectoare regionale de excelenţă în Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii Centru şi activităţi cu pondere însemnată în economia Regiunii. ADR Centru susţine creșterea inteligentă şi durabilă a economiei regionale. Suntem alături de organizatorii EXPOWOOD în susţinerea promovării noilor tehnologii, echipamente şi servicii care pot creşte competitivitatea companiilor din aceste sectoare”, a declarat domnul Simion Crețu, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru. Astfel, și anul acesta, ADR Centru este unul dintre susținătorii activi ai Târgului Internațional de Echipamente și Tehnologii Profesionale EXPOWOOD. Aflat la cea de-a XVIII-a ediție, evenimentul reunește furnizori de tehnologie, proiectanți, producători, profesioniști, ingineri și antreprenori care activează în domeniul prelucrării lemnului și al producției de mobilă. Astfel, pe o suprafață de peste 2.000 mp pătrați, atât la interior, cât și la exterior, expozanții EXPOWOOD vor prezenta o paletă largă de produse și servicii specifice industriei de profil.

Participanții sunt invitați să interacționeze în cadrul atelierelor tematice ce se vor desfășura pe perioada târgului, în aceeași locație. Susținute de Enterprise Europe Network – cea mai mare rețea europeană de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor, atelierele vor avea atât o parte practică cât și o parte teoretică, fiind focusate pe 5 teme de discuții: finisare, design, ferestre, ecologie și antreprenoriat.

Cine va expune la EXPOWOOD Ateliere 2019 și ce anume oferă, puteți afla în continuarea acestui articol.

  • Utilaje, echipamente și consumabile forestiere:

                1. SP Stroia Product, Timișoara
                2. Delmar Wood, Brașov
                3. Alser Forest, Săcele/Brașov
                4. Irum, Reghin
                5. If Const, Sibiu

Compania Alser Forest, expozant tradițional Expowood, va aduce la târg un forwarder Komatsu 845 și o serie de utilaje de procesare a lemnului de foc. „Misiunea noastră pentru Expowood este să promovăm forwarderele în România, să se obișnuiască și forestierii noștri cu această idee. E un produs de viitor pentru exploatarea forestieră, fiind folosit mult în Vest, în țări precum Germania sau Austria. Ne bucurăm însă că, de la an la an, observăm că piața e în creștere și lumea e interesată de forwardere. Antreprenorii de la noi au vizitat târguri în afară și au văzut cum se lucrează. În plus, aceștia se plâng că nu găsesc muncitori calificați și atunci soluția constă în mecanizare“, a declarat, pentru revista INTARZIA & CASTOR, ing. Albert Șerban, director general la Alser Forest.

  • Mașini pentru prelucrare primară și gatere:

                1. Ustunkarli Comerț, București
                2. GSS Woodex, București
                3. Wood Mizer, Șura Mică/Sibiu

  • Mașini pentru prelucrare secundară și software CAD/CAM:

                1. Ligna Dumitech,Brașov
                2. Wood IQ, Comănești, Bacău
                3. Dav Global, București
                4. Nika Utilaje, București
                5. WWS Tehnology, București
                6. Sorin Mihai, Brașov
                7. MS Mașini, Brașov
                8. Proconsel, Brașov
                9. Palisander Rom Com, Brașov
               10. East European Trade, Târgu Mureș
               11. Quickwood, Targu Mures

„Cum altfel să venim la EXPOWOOD decât cu CNC-uri?“, spune ferm Dan Pruteanu, proprietarul companiei Wood IQ. A rezervat un spațiu expozițional de 42 mp pentru a expune două CNC-uri, o variantă cu masă de 2/3 m și una de 1,5/2,5 mp, dotate cu computer profesional, antrenare cu servomotoare și cu masă vacuum pentru plăci de MDF și PAL. „Vrem să familiarizăm mai bine clienții cu tehnologia CNC pe care le-o oferim, ca să poată face diferența față de cele low-cost. Motivul principal pentru care venim la EXPOWOOD este ca aceștia să aibă posibilitatea să le vadă, să intre în contact direct cu ele și să le inspecteze pe viu. Noi nu venim la târg doar cu o masă și două scaune, ci aducem utilaje! Ne dorim să educăm utilizatorul, să-i arătăm cum funcționează această tehnologie și după ce pleacă de la târg să aibă niște cunoștințe îmbogățite cu ajutorul cărora își poate stabili un nivel corect de așteptări. Vrem să le demonstrăm că și CNC-urile fabricate în China pot fi de calitate, precise și la prețuri acceptabile, nu comparativ cu cele europene, dar nici low-cost.“, a explicat pe larg, pentru revista INTARZIA & CASTOR, Dan Pruteanu, proprietarul companiei Wood IQ.

O altă companie care pune accent pe demonstrații este Nika Utilaje din București. „Trăim într-o lume tot mai controlată de software și, din acest motiv, ne dorim ca anul acesta să le oferim vizitatorilor EXPOWOOD un spațiu generos cu mai multe demonstrații pentru software-urile pe care le comercializăm. In felul acesta, prin demonstrații, putem arăta adevarata putere a acestor software-uri: Cabinet Vision și Alphacam. Alte puncte forte din portofoliul nostru sunt CNC-urile Masterwood, mașinile de pus folie pe cant Fravol, fierăstraiele circulare și mașinile tradiționale Rojek și sistemele de aspirație și vopsire Coral“, a declarat, pentru revista INTARZIA, ing. Adrian Broșiu, reprezentant vânzări la Nika Utilaje.

  • Mașini electrice portabile, dispozitive și consumabile:

                 1. Andoker Impex, Brașov
                 2. Cravcitech, Brașov
                 3. Piher Industrias Piqueras SA, Spania
                 4. Euroabrazive, Brașov

Compania Festool România va fi prezentă, ca în fiecare an, la târgul EXPOWOOD, împreună cu unul dintre distribuitorii locali. Mai mult decât atât, Festool a ales să lanseze aici două produse noi pe piață!
La EXPOWOOD vom prezenta, în premieră, niște produse noi, pe care le vom lansa chiar la târg. Este vorba despre un aspirator foarte modern, dotat cu bluetooth standard, cu butoane tactile și cu scuturare manuală a filtrului prins din exterior, iar al doilea produs este o mașină multifuncțională oscilatoare, pe acumulatori. De asemenea, vom aduce în stand și atelierul mobil, o noutate tehnologică din toamna anului 2018“, a declarat, pentru revista INTARZIA & CASTOR, Sergiu Mureșan, reprezentant Festool România. De altfel, vizitatorii târgului s-au obișnuit nu doar să afle informații ci și să încerce sculele uzuale din stand. „Vom face gălăgie și mult praf“, a adăugat Mureșan zâmbind. „Avem tot timpul demonstrații. Clienții vin și testează toate produsele noastre. Prima mea participare la EXPOWOOD a fost acum mai bine de 10 ani și vin mereu cu plăcere pentru că avem mulți clienți locali care participă și cu care ne vedem doar aici la târgul EXPOWOOD“, a mai spus Mureșan.

  • Instalații de uscare, exhaustare, cazane, prese:

                1. Hildebrand Internațional, Tășnad/Satu Mare
                2. Seva Group, Brașov
                3. Polytechnik Sieta, Cluj Napoca
                4. Schuko Bad Saulgau&Co Kg GmbH/Germania

  • Fronturi MDF și alte produse din lemn       

                1. Nett Front, Târgu Mureș
                2. Holzindustrie Schweighofer, București
                3. Famos, Odorheiu Secuiesc
                4. Mester Art Technic, Cozmeni/Harghita
                5. Fatip, Sfântu Gheorghe
                6. Ibek, Odorheiu Secuiesc

Așadar, târgul EXPOWOOD reprezintă o platformă de prezentări și demonstrații pentru toți specialiștii care activează în domeniul prelucrării lemnului și al producției de mobilă, urmărind să realizeze o cooperare strânsă între aceștia.

Târgul Internațional de Echipamente și Tehnologii Profesionale EXPOWOOD își va deschide porțile în 11 aprilie 2019, începând cu orele 11.00, pe parcursul a 3 zile. Locația evenimentului este reprezentată de Centrul de Evenimente „Lux Divina” din Brașov, str. 13 Decembrie, nr. 96. Detalii despre eveniment pot fi obținute pe www.expowood.ro sau contactând ADR Centru la coordonatele de contact: Andreea Potinteu, e-mail: andreea.potinteu@adrcentru.ro, tel: 0358 401 276, Int. 462.

Documente

N