Seminar tematic „Use of Natural Heritage Eco-Tourism” – 22 octombrie 2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vă invită să participați în 22 octombrie 2020, la cel de-al treilea eveniment internațional organizat în contextul proiectului RAMSAT – Revitalizarea zonelor periferice şi montane prin dezvoltarea turismului durabil alternativ. Evenimentul este dedicat identificării de bune practici în domeniul eco-turismului durabil în zonele montane, bune practici care să contribuie la valorificarea potențialului eco-turismului, insuficient valorificat în Regiunea Centru, și caracterizat printr-un turism de masă care are un impact negativ asupra biodiversității și unicității acestor zone.

Evenimentul va fi organizat online de Primăria Rășinari și va include o vizită de studiu virtuală în zona Mărginimea Sibiului – Munții Cindrel. Participanții la eveniment vor avea posibilitatea de a dezbate pe tema eco-turismului și a politicilor care sprijină dezvoltarea acestui tip de turism în regiunile proiectului dar și de a descoperi noi modele și instrumente pentru dezvoltarea eco-turismului ca alternativă de dezvoltare economică. Bunele practici și modelele de politici privind dezvoltarea eco-turismului durabil care vor fi împărtășite pe parcursul vizitei vor putea contribui la îmbunătățirea instrumentelor de politică locale şi regionale care sprijină dezvoltarea acestui tip de turism în regiunile proiectului.

În acest context și în vederea valorificării lecțiilor învățate pe parcursul acestui eveniment online, invităm organizațiile interesate de a dezbate pe tema eco-turismului și de a identifica soluții care să sprijine dezvoltarea acestuia în zonele montane din Regiunea Centru, să participe la acest seminar online. Participarea la seminar este gratuită iar înregistrarea poate fi făcută aici. Agenda evenimentului este de asemenea disponibilă pe pagina de internet a proiectului RAMSAT.

Echipa RAMSAT din cadrul ADR Centru vă stă la dispoziție cu detalii suplimentare despre acest eveniment: Ovidia Caba – ovidia.caba[at]adrcentru.ro, Marius Duca – marius.duca[at]adrcentru.ro.