Enterprise Europe Network sprijină mediul de afaceri în contextul crizei din Ucraina

În lumina agresiunii militare neprovocate și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei, întreaga Rețea Enterprise Europe dorește să-și exprime sprijinul și solidaritatea față de Ucraina și colegii noștri EEN din Ucraina. În acest moment, Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) analizează modul în care Enterprise Europe Network și partenerii săi pot lua măsuri eficiente și rapide pentru a sprijini companiile europene și ucrainene să atenueze efectele crizei asupra lanțului lor valoric.

În acest context, toate consorțiile EEN din România au formulat un set de propuneri de acțiuni de sprijin pentru companiile care oferă locuri de muncă refugiaților din Ucraina, care donează produse sau oferă servicii gratuite pentru refugiați sau chiar pentru cetățenii ucraineni care nu și-au părăsit țara. De asemenea, a fost propusă planificarea și lansarea unor activități de sprijin pentru companiile sociale din Uniunea Europeană și nu numai. Pe termen mediu și lung se dorește dezvoltarea unor ghiduri pentru modele de afaceri pentru IMM-uri și măsuri de sprijin pentru zonele de conflict și adiacente.

Pe măsură ce aceste inițiative vor dobândi un cadru formal și legal, ADR Centru va promova în mod constat fiecare modificare. Până atunci, companiile care, din cauza conflictului din Ucraina, și-au pierdut piețele de desfacere sau anumiți furnizori de materii prime, materiale sau tehnologie, sunt invitate să apeleze la serviciile gratuite de sprijin pe care Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitatea sa de membru Enterprise Europe Network, le oferă sectorului privat. Experții noștri vor oferi sprijin pentru identificarea, în regim de urgență, de parteneri pe alte piețe.

Sprijin și asistență: echipa ADR Centru vă stă la dispoziție cu sprijin, asistență și informații suplimentare. Persoană de contact: Andreea Potinteu, e-mail: andreea.potinteu [at] adrcentru.ro.