EIT Food Seedbed – Program pentru sprijinirea start-up-urilor inovatoare din domeniul agroalimentar

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vă invită să participați la programul organizat de EIT FoodThe EIT Food Seedbed Programme – care oferă pregătire și coaching personalizat pentru antreprenorii din industria agroalimentară, conexiuni și finanțare pentru testarea de idei inovatoare direct cu peste 100 de clienți potențiali și utilizatori finali și posibilitatea de a învăța cum să progreseze de la o idee excelentă la o propunere de afaceri validată.

Programul este implementat de EIT Food, un consorțiu care include companii europene, institute de cercetare, și universități, organizate ca parte a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), susținut de Comisia Europeană. EIT Food este cea mai mare inițiativă europeană care susține inovațiile în domeniul agroalimentar. Programele EIT Food sunt cofinanțate de Uniunea Europeană ca parte a programului Horizon.

Programul EIT Food Seedbed este organizat de universități de top partenere EIT Food și organizații de cercetare și inovare (Seedbed Hubs), care își oferă expertiza și cunoașterea în valorificarea tehnologiei și conexiunile lor vaste cu industria, pentru a sprijini cercetătorii, oamenii de știință și antreprenorii să lanseze sau să dezvolte o afacere viabilă din punct de vedere comercial pe baza nevoilor pieței.

Programul include:

  • Instruire la un bootcamp online de patru zile bazat pe o metodologie unică orientată spre client, care va permite participanților să definească propuneri, modele de afaceri câștigătoare și un plan de validare a pieței pentru a înțelege mai bine nevoile pieței și a dezvolta o soluție pentru care clienții sunt dispuși să plătească
  • Coaching de la antreprenori experimentați și experți de top în sectorul agroalimentar
  • Finanțare de până la 6.000 EUR pentru a facilita activitățile de testare a pieței și pentru a discuta cu potențialii clienți, părțile interesate și utilizatorii finali pentru a valida ideile de afaceri; plus posibilitatea de a accesa continuarea finanțării și sprijinului EIT Food prin intermediul Startup Launch Grant.
  • Oportunitatea de a interacționa cu un grup de experți din industrie și de a primi feedback constructiv.

Domenii de interes: EIT Food Seedbed susține antreprenorii aspiranți, universitari antreprenoriale și startup-uri care prezintă unul dintre domeniile de interes ale EIT Food: Agricultura durabilă/ Acvacultură durabilă/ Proteine ​​alternative/ Trasabilitatea digitală/ Sisteme alimentare circulare.

Solicitanții ar trebui să prezinte o idee inovatoare, care are potențialul de a avea un impact mare asupra oricărei zone din sectorul alimentar, inclusiv modul în care producem, livrăm, consumăm și reciclăm mâncarea noastră. În afară de acestea, start-up-urile pot opera și în domenii legate de sistemul alimentar, inclusiv mașini și echipamente pentru agricultură și producția de alimente, logistică, ambalare, soluții TIC, reducerea deșeurilor alimentare, servicii de afaceri sau inovații sociale.

Cererile pentru Seedbed 2021 sunt deschise din 14 februarie 2021.

Dacă sunteți interesat să aplicați, vă rugăm să vă înregistrați intenția aici și dacă sunteți foarte potrivit pentru program, veți primi un link pentru a aplica, începând cu 14 februarie.

Apelul de cereri de proiecte se închide pe 10 aprilie 2021.

Mai multe informații despre program puteți găsi la https://www.eitfood.eu/projects/Seedbed și pe site-ul web al Seedbed Hub Varșovia: http://timo.wz.uw.edu.pl/Seedbed

Sprijin și asistență: echipa ADR Centru vă stă la dispoziție cu sprijin, asistenţă și informaţii suplimentare pentru înregistrare, dar și cu alte servicii. Persoană de contact: Daniela Breazu, E-mail: daniela.breazu@adrcentru.ro.