Energii regenerabile și tehnologii pentru mediu: evenimente internaționale şi oportunități de colaborare în domeniu

În calitate de organizație membră a celei mai mari reţele de sprijin pentru afaceri şi Inovare, Enterprise Europe Network, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vă face cunoscute o serie de oportunităţi pe care vi le punem la dispoziţie pentru a creşte şi a vă dezvolta pe pieţele externe şi pe piaţa romanescă.

Directiva UE privind energia regenerabilă (2009/28/CE) stabilește un obiectiv obligatoriu de 20% din consumul final de energie să fie din surse regenerabile până în 2020. Pentru a realiza acest lucru, țările UE s-au angajat să atingă obiectivele lor naționale privind energia regenerabilă pentru 2020, variind de la 10% în Malta până la 49% în Suedia. De asemenea, fiecare trebuie să aibă cel puțin 10% din carburanții lor destinați pentru transport proveniți din surse regenerabile până în 2020.

Evenimente internaționale

COSMENERG-4i „Clustere globale pentru energii regenerabile și tehnologii de mediu” este cel mai mare parteneriat în domeniul energiei regenerabile și tehnologiilor de mediu din Europa Centrală și de Est.

În cadrul parteneriatului, s-a creat un pachet comun de servicii de internaționalizare, inclusiv o platformă de networking online pentru IMM-uri, care furnizează în mod continuu contacte viabile pentru internaționalizare. În acest context COSMENERG-4i organizează misiuni economice în Malaiezia și Singapore, precum și în Emiratele Arabe Unite.

IMM-uri din România ce acționează în sectoarele energie regenerabilă și tehnologii pentru mediu, pot participa la misiunile economice organizate. Firmele pot stabili colaborări cu întreprinderi de pe piețele țintă în domenii precum: industrii emergente, tehnologii ecologice, bioenergie, energii regenerabile și tehnologii pentru mediu.

Place Date Name of event
Abu Dhabi, UAE 9-12.09.2019 World Energy Congress
Kuala Lumpur, Malaysia 9-11.10.2019 International Greentech & Eco Products Exhibition & Conference (IGEM)
Singapore 30.10 – 01.11. 2019 Asia Clean Energy Summit ACES

Costurile aferente călătoriei în cadrul evenimentelor vor fi parțial suportate de către Green Energy Cluster, în funcție de bugetul disponibil pentru fiecare misiune economică, aproximativ 50% din costul total al călătoriei.

Înregistrarea se realizează on-line, până la 30 iunie: https://forms.gle/6aLphxi5EuULNCsu7

Oportunităţi de colaborare

Parteneriate în proiecte

  • O companie sud-coreeană specializată în soluții de economisire a energiei caută distribuitori pentru sistemul său de management al siguranței ESS

O companie coreeană care țintește spre soluția energie zero în construcții a dezvoltat recent un container de stocare ESS (Energy Storage System foarte bine izolat. Este un spațiu optimizat pentru stocarea și gestionarea componentelor, cum ar fi bateria PCS (sistem de conversie a energiei), BMS (sistem de gestionare a bateriilor) și EMS (sistem de management al energiei). Principala țintă a companiei sunt firme din domeniul industriei fotovoltaice, dorind în prezent parteneriate cu distribuitori pentru a-și extinde piața în Europa. Detalii…

  • LC-SC3-RES-16-2019: Dezvoltarea de soluții bazate pe surse regenerabile care să ofere flexibilitate sistemului energetic

O universitate franceză dorește să coordoneze dezvoltarea unei centrale virtuale bazate pe cloud, care agregă capacitățile resurselor de energie regenerabilă distribuite intermitent. O astfel de centrala virtuala ar fi mai flexibila, stabila si profitabila. Pentru a realiza acest proiect, universitatea caută parteneri industriali sau universitari, care lucrează în domeniul bioenergeticii și cu experiență în domeniul reglementărilor și standardelor de siguranță pentru VPP.

  • Un producător din Cehia de sisteme de încărcare solară caută agenți sau distribuitori

O companie cehă caută agenți sau distribuitori / reprezentanți pentru sistemul său de încărcare solară cu un singur panou. Sistemul include panou de încărcare în funcție de bateriile uzate. Tehnologia oferă eficiență de până la 96%. Se dorește încheierea unu acord comercial sau a unui acord de servicii de distribuție. Detalii…

 ȘTIAȚI CĂ?

Firmele din România fac parte dintr-o zonă de liber schimb. Dacă firma ta dorește să-și extindă activitatea în Europa, poți obține consiliere și sprijin în acest sens prin serviciile asigurate de rețeaua Enterprise Europe Network.  Pentru informații despre fondurile disponibile, poți consulta pagina dedicată surselor de finanțare sau poți să contactezi direct Biroul EEN din cadrul ADR Centru.

Dacă ești un antreprenor la început de drum, ai putea participa la Programul de schimb pentru tinerii antreprenori.

Îți oferim informații privind la accesul pe piețele internaționale, la finanțare, la legislația europeană sau orice alte detalii legate de întreprinderea ta, dacă ne scrii un email la gabriela.tarau@adrcentru.ro sau emil.toma@adrcentru.ro 

Apel misiuni_afaceri