ENSPIRE EU

ADR Centru a participat in calitate de membru, la prima intalnire a retelei ENSPIRE EU, ce a avut loc la Bruxelles in data de 23 noiembrie 2011. Reteaua ENSPIRE a fost creata in contextul proiectului ENSPIRE EU – Inspiratie Antreprenoriala pentru Uniunea Europeana – finantat prin Programul de Cooperare Interregionala INTERREG IV C.

Proiectul este implementat in contextul unui parteneriat international, format din Agentii de Dezvoltare Regionala, Autoritati Publice Locale si Camere de Comert din Danemarca, Marea Britanie, Franta, Spania, Suedia, Cipru, Cehia, Polonia, Romania, Ungaria si Slovenia si are ca obiectiv principal imbunatatirea eficacitatii politicilor de sustinere a spiritului antreprenorial, in vederea modernizarii si a cresterii competitivitatii economice a Uniunii Europene.

Reteaua ENSPIRE are ca grup tinta de beneficiari: persoanele dezavantajate (femei, emigranti, persoane cu dizabilitati), persoanele descurajate (someri pe termen lung si persoane cu un nivel redus de educatie) si persoanele deconectate (tineri din nivelul secundar de educatie, deconectati de sistemul scolar) si isi propune sa lucreze in interesul acestora pentru imbunatatirea politicilor de nivel regional si local in domeniul promovarii si stimularii spiritului antreprenorial, inclusiv prin campanii de constientizare la nivelul actorilor locali. De asemenea reteaua isi propune sa acumuleze si sa impartaseasca noi cunostinte cu privire la spiritul antreprenorial si la modalitatile concrete de stimulare a inspiratiei antreprenoriale in Europa.

Unul din obiectivele prioritare ale retelei este acela de a oferi un acces cat mai larg la informatiile din domeniu, astfel incat un grup cat mai mare de persoane sa poata folosi si aplica exemplele, metodele si cunostintele impartasite de membrii retelei.

In acest sens Reteaua ENSPIRE EU vine in intampinarea nevoilor de informare ale persoanelor interesate, atat prin intermediul website-ului proiectului www.enspire.eu cat si prin intermediul retelelor de socializare Linkedin si Twitter.

Va invitam sa aflati mai multe despre Reteaua ENSPIRE EU accesând link-ul Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=3I4K9SnPUUc.

Documente

ENSPIRE