European Strategic Cluster Partnerships

Comisia Europeana a lansat recent un apel pentru depunerea de expresii de interes privind participarea la programul „Towards European Strategic Cluster Partnerships”, finantat in cadrul CIP (Programul Cadru pentru Competitivitate si Inovare).

Apelul se adreseaza clusterelor si retelelor din tarile eligibile in cadrul CIP si are ca obiectiv intensificarea colaborarii dintre clustere si retele europene, dincolo de granite sau sectoare de activitate. Scopul final al apelului este crearea unui Parteneriat Strategic intre Clusterele din Europa.

Acest parteneriat strategic va contribui la:

1. Coagularea IMM-urilor europene inovative, indiferent de regiune sau domeniu de activitate;
2. Oferirea de colaborare, asistenta si sprijin reciproc, pentru o mai buna competitivitate a IMM-urilor din Europa;
3. Abordarea integrata a problemelor majore cu care se confrunta Europa (epuizarea resurselor, incalzirea globala, declinul demografic etc.) prin identificarea de solutii inovative si competitive economic.

Astfel, noul parteneriat strategic va incuraja clusterele din spatiul european sa evolueze de la simpla inter-relationare la dezvoltarea si implementarea unor strategii trans-sectoriale integrate.

Data limita pentru depunerea expresiilor de interes in cadrul acestui program este 8 martie 2013.

Va invitam sa aflati mai multe despre aceasta initiativa, accesand pagina de internet a Platformei Europene de Colaborare a Clusterelor.

Sursa: www.clustercollaboration.eu

Documente

Clustere