Eveniment online: Afaceri FOOD EU-Japonia 11 – 16 martie 2021

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, vă invită la un eveniment virtual în perioada 11 -16 martie 2021, dedicat companiilor europene interesate de produsele alimentare și băuturile japoneze, organizat de Centrul UE – Japonia (reprezentantul EEN Japonia).

Centrul UE – Japonia este o societate mixtă înființată în 1987 de Comisia Europeană (DG GROW) și de guvernul japonez (METI) pentru promovarea tuturor formelor de cooperare industrială, comercială și de investiții între UE și Japonia. Este finanțat și administrat în comun de ambele părți, având sediul central la Tokyo și un birou la Bruxelles.

Centrul UE – Japonia organizează pe o perioadă de o săptămână, între 11 și 16 martie 2021, un eveniment online unde participanții interesați din UE vor putea discuta cu furnizorii japonezi din domeniul agroalimentar. Acest eveniment de desfășoară pe o platformă online, care conține o listă clară și ușor accesibilă a furnizorilor japonezi de alimente și băuturi și a importatorilor și cumpărătorilor europeni (profilurile cumpărătorului și ale importatorului pot fi anonimizate la cerere). Mai mult, platforma include o funcție integrată de mesagerie și apel video și asistență dedicată pentru cumpărători, oferită de către o echipă bilingvă de interpreți personali pentru cumpărători, alocați pentru toate întâlnirile lor, dacă este necesar.

Exemple de produse vizate: (pe baza cererilor cumpărătorilor europeni, fără a se limita la acestea)

  • Produse alimentare: Conserve, alimente conservate/ Produse de cofetărie, dulciuri japoneze, ciocolată, gem/ Produse lactate/ Delicatese, alimente de specialitate, alimente uscate, condimente/ Dieta / Copii / Alimente sănătoase/ Fără gluten/ Alimente fine/ Produse organice/ Produse de patiserie, prăjituri, biscuiți
  • Băuturi: Sake japonez/ Shochu/ Awamori/ Vin/ Bere/ Suc de fructe și legume/ Băuturi organice/ Ceai, cafea
  • În cazul în care o compania europeană caută ceva precis, Centrul UE – Japonia poate ajuta la identificarea unui posibil furnizor japonez.

Condiții de eligibilitate: Participanții trebuie să fie importatori, distribuitori cu ridicata sau cu amănuntul din Europa interesați să vândă produsele alimentare sau băuturile japoneze sau trebuie să fie  companii producătoare sau distribuitoare de alimente și băuturi, cu sediul în Japonia. (Persoanele fizice nu sunt eligibile pentru a aplica).

Avantajele participării:

  • Faceți cunoștință cu noi parteneri și furnizori din Japonia
  • Descoperiți produse noi cu specific japonez

Cum puteți participa: Participarea la eveniment este gratuită, iar întâlnirile online si pot fi programate până în 8 martie 2021 pe platforma de Inregistrare. După înregistrarea dvs., se va verifica conținutul profilului dvs. iar echipa japoneză va lua legătura cu potențialii cumpărători pentru a vă conecta cu furnizorii potriviți de pe platformă și pentru a aduce alții suplimentari prin intermediul rețelei extinse de organizații partenere japoneze.

Sprijin și asistență: echipa ADR Centru vă stă la dispoziție cu sprijin, asistenţă și informaţii suplimentare pentru înregistrare, dar și cu alte servicii. Persoană de contact: Daniela Breazu, E-mail: daniela.breazu@adrcentru.ro.