Finanțare nerambursabilă pentru idei inovatoare în industria modei și designul de interior

Finanțări nerambursabile de până la 20.000 de euro pentru companiile ce activează în industria modei, industria textilă, pielăriei, încălțămintei, accesoriilor și designului de interior

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin biroul Enterprise Europe Network, aduce în atenția antreprenorilor din Regiunea Centru oportunitatea de a aplica pentru finanțare în cadrul celui de-al treilea apel lansat în contextul proiectului WORTH Partnership.

WORTH Partnership este o inițiativă finanțată de Comisia Europeană prin Programul COSME, în care designerii și IMM-urile care activează în industria modei (producători, furnizori de tehnologie etc) lucrează împreună și primesc finanțare pentru a dezvolta idei de afaceri inovatoare, orientate spre design. Obiectivul acestei inițiative este de a crea colaborări trans-sectoriale și transnaționale între designeri – IMM-uri – producători – furnizori de tehnologie – startup-uri și de a susține idei/proiecte inovatoare bazate pe design, în care valoarea adăugată se identifică prin conceptele de design, prin integrarea într-un mod creativ a tehnicilor disruptive și a tehnologiilor. Sunt vizate idei aplicabile din industria modei, industria textilă, încălțămintei, marochinăriei, mobilier/articole de decor pentru casă/design interior, bijuterii și accesorii.

Participanți și domenii de interes:

Proiectul se adresează antreprenorilor (persoane fizice, designeri, IMM-uri, companii tehnologice, etc.) care activează în industria modei, textilă, încălțămintei, marochinăriei, piele și blănuri, mobilier/decor pentru casă/design interior, bijuterii și accesorii. Vor fi selectate parteneriate transnaționale care implică parteneri din Statele membre UE, Regatul Unit și țările COSME.

Avantajele participării:

Proiectul WORTH oferă companiilor un program de incubație pentru dezvoltarea de noi afaceri, ce presupune următoarele servicii:

  • Sprijin financiar de la 10.000 până la 20.000 €
  • coaching în vederea dezvoltării strategiei de afaceri și dezvoltarea tehnologiei;
  • consultanță juridică privind protecția drepturilor de proprietate intelectuală;
  • participarea la expoziții;
  • networking și legături profesionale.

Transmitere aplicații:

Cei interesați să depună o aplicație în cadrul proiectului WORTH Partnership sunt invitați:

Termenul pentru transmiterea aplicațiilor: 27 noiembrie 2023

Detalii suplimentare privind acest apel pot fi obținute direct de pe website-ul proiectului: https://worthproject.eu/

Sprijin și asistență: Echipa Enterprise Europe Network din cadrul  ADR Centru vă stă la dispoziție cu sprijin, asistență. Persoană de contact: Alexandra Pojar, E-mail: alexandra.pojar[at]adrcentru.ro.