Finantari pentru cercetare si dezvoltare

EUREKA – Platforma Europeana de finantari pentru cercetare si dezvoltare, a lansat o noua cerere de proiecte in cadrul programului Eurostar.

Un proiect Eurostar poate aborda orice domeniu tehnologic, insa trebuie sa aiba un scop civil si sa vizeze crearea unui nou produs sau serviciu. Proiectele trebuie sa fie de tip colaborativ si sa implice cel putin doua entitati legale din doua state eligibile diferite. De asemenea, partenerul lider trebuie sa fie un IMM cu activitate in domeniul cercetarii, si care isi desfasoara activitatea in una dintre aceste tari.

IMM-urile implicate in proiecte Eurostars trebuie sa joace un rol semnificativ in implementarea acestora, realizand cel putin 50% din activitatile de baza ale proiectelor. Proiectele trebuie sa fie orientate spre piata, produsele sau serviciile dezvoltate in cei trei ani de implementare, urmand a fi lansate pe piata in maxim doi ani de la finalizarea acestora.

Termenul limita de depunere a aplicatiilor este 30 Septembrie 2010.

Mai multe informatii despre acest program si conditiile de participare, pot fi obtinute accesand pagina de internet http://www.eurostars-eureka.eu/home.do , sau in mod direct, adresandu-va punctului national de contact Eurostar din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica – Romania, la coordonatele indicate in link-ul:

eurostars-eureka.eu