Finanțări pentru digitalizare oferite de HUBCAP prin Apelul 3 – INNOVATE

HUBCAP pune la dispoziția IMM-urilor, prin Apelul INNOVATE-2021, finanțări de până la 200.000 euro pentru a sprijini inovații digitale ale IMM-urilor.

HUBCAP este o rețea exclusivă de hub-uri de inovare digitală, al cărei scop este de a susține dezvoltarea de noi produse, procese și modele de afaceri compatibile cu microelectronica. Această rețea oferă acces la oportunități de finanțare, tehnologie de vârf și servicii de asistență pentru afaceri.

HUBCAP România este găzduit de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, fiind condus de Connected Intelligence Research Center (INCON), și de Institutul Hasso Plattner for Knowledge Transfer (HPI).

HUBCAP dorește să ajute IMM-urile europene să dezvolte inovații digitale folosind o nouă tehnologie de proiectare bazată pe modelele pentru sistemele cibernetice. Sistemele cibernetice (CPS) sunt sisteme care leagă lumea fizică de lumea digitală a sistemelor software și a tehnologiei comunicațiilor. Model-Based Design (MBD) este o metodă de abordare a proiectării sistemelor complexe bazată pe un model. Este destul de standard în ingineria software și devine din ce în ce mai relevant și în ingineria sistemelor.

Prin apelul INNOVATE, HUBCAP va finanța 10 proiecte de inovare propuse de consorții de 2-3 IMM-uri care reprezintă cel puțin un IMM furnizor și un IMM adoptator, care vor lucra la dezvoltarea și implementarea soluțiilor extrem de inovatoare și provocatoare MBD CPS și care vor deveni parte a portofoliul de povești de succes HUBCAP. Proiectele din apelul INNOVATE vor avea o durată totală de 12 luni și vor fi împărțite în trei etape: Proiectare, Dezvoltare și Operare, Evaluare. La sfârșitul fiecărei faze, fiecare consorțiu trebuie să prezinte un raport în care să-și arate progresul și etapele realizate. HUBCAP va oferi suport tehnologic și de afaceri pentru a asigura cel mai mare impact posibil pentru fiecare proiect. Rezultatul așteptat va fi 10 experimente inovatoare de aplicații (AE) ale IMM-urilor europene, demonstrând valoarea și beneficiile tehnologiilor HUBCAP MBD CPS în diferite medii industriale.

Termenul limită pentru depunerea propunerilor este pe 15 iulie 2021.

Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați Call #3 INNOVATE | HUBCAP.