Finanțări pentru inovare digitală oferite de HUBCAP prin Apelul 2 – EXPERIMENT, în 2021

Apelurile EXPERIMENT, lansate de HUBCAP oferă între 30.000 și 75.000 de euro pentru a sprijini un consorțiu format din două IMM-uri să experimenteze adoptarea modelului bazat pe proiectarea sistemelor cibernetice-fizice folosind servicii de pe platforma HUBCAP, în special de la IMM-uri cu o experiență digitală mai redusă. Finanțarea sprijină proiecte cu o durată de 4-6 luni și vor fi disponibile din noiembrie 2021.

HUBCAP este o rețea exclusivă de hub-uri de inovare digitală, care are ca scop susținerea dezvoltării de noi produse, procese și modele de afaceri compatibile cu microelectronica. Această rețea oferă acces la oportunități de finanțare, tehnologie de vârf și servicii de asistență pentru afaceri.

HUBCAP este găzduit în România de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, fiind condus de Connected Intelligence Research Center (INCON), în colaborare cu Institutul Hasso Plattner for Knowledge Transfer (HPI).

HUBCAP dorește să ajute IMM-urile europene să dezvolte inovația digitală folosind o nouă tehnologie de proiectare bazată pe modelele pentru sistemele cibernetice. Sistemele cibernetice (CPS) sunt sisteme care leagă lumea fizică de lumea digitală a sistemelor software și a tehnologiei comunicațiilor. Model-Based Design (MBD) este o metodă de abordare a proiectării sistemelor complexe bazată pe un model. Este destul de standard în ingineria software și devine din ce în ce mai relevant și în ingineria sistemelor.

Prin apelul EXPERIMENT, HUBCAP va finanța consorții de două IMM-uri, și anume, un IMM utilizator / adoptator și un IMM furnizor, pentru a experimenta MBD, fie prin integrarea ofertelor ecosistemului HUBCAP, fie prin implementarea într-o nouă soluție MBD CPS. Experimentele ar trebui să sprijine IMM-urile utilizatorilor, care sunt mai puțin familiarizate cu MBD, pentru ca CPS să învețe și să experimenteze aceste tehnici, susținute de un IMM-ul furnizor. Experimentele ar trebui să răspundă unei nevoi comerciale clare pentru IMM-ul utilizator / adoptator în ceea ce privește îmbunătățirea procesului ciclului de viață sau proiectarea CPS, de exemplu prin prototipare vizuală sau simulare de modele.

Depunerea propunerilor se va deschide în noiembrie 2021.

Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați Call #2 EXPERIMENT | HUBCAP.