GREEN WEEK 2011

Cea de a 11-a editie a „Saptamanii verzi”, cea mai importanta conferinta anuala privind politicile de mediu ale Uniunii Europene, va avea loc in perioada 24-27 mai la Bruxelles, antrenand evenimente locale si regionale similare pe intreg teritoriul Europei. Tema acestui an este "Utilizarea Eficienta a Resurselor – Consum scazut pentru o viata mai buna".

In cadrul celor peste 40 de sesiuni, conferinta va aborda probleme precum epuizarea sau deficitul de resurse dar si provocarile si oportunitatile determinate de limitarea consumului de resurse. Conferinta va prezenta, de asemenea, strategii publice si private de tranzitie spre o societate cu consum scazut de carbon si o utilizare mai eficienta a resurselor.

Prin amploarea si notorietatea evenimentului „Saptamana Verde” ofera o oportunitate unica pentru dezbatere şi schimburi de experiente si de bune practici. In ultimul deceniu, aceasta conferinta s-a impus ca un eveniment de neratat pentru oricine este implicat in sectoarele energiei si a protecţiei mediului in Europa. Editia din 2010 a atras aproximativ 3400 de participanti reprezentand sectorul guvernamental, cel de afaceri şi industrie, organizaţiile non-guvernamentale, mediul academic şi mass-media.

Evenimentul are caracter deschis, participarea fiind gratuita.

Pentru mai multe informatii despre acest eveniment va invitam sa accesati pagina de interenet a organizatorului: Comisia Europeana – Directoratul General pentru Mediu: http://ec.europa.eu/environment/greenweek/

Documente

Green week