INVITAȚIE – Intâlnire Grup de lucru InnovaSPA | Întâlnire Grup de lucru Tematic: Turism și patrimoniu cultural | 12 noiembrie 2019 | Ocna Sibiului

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru are plăcerea de a vă invita să participați marţi, 12 noiembrie 2019, la o dezbatere pe tema nevoilor actuale şi viitoare de dezvoltare a turismului în Regiunea Centru. Evenimentul va avea loc la Ocna Sibiului şi reuneşte reprezentanţi ai Grupului de lucru al proiectului InnovaSPA – ”Servicii inovatoare de sănătate în regiuni balneare” și membri ai Grupului de lucru tematic: Turism și patrimoniu cultural constituit ca grup tematic pentru elaborarea Planului de Dezvoltare a Regiunii Centru (PDR Centru) pentru perioada 2021-2027.

Evenimentul se va desfășura marți, 12 noiembrie 2019, începând cu ora 10:00, la Complexul Balnear Jasmine din Ocna Sibiului. Întâlnirea reprezintă și o oportunitate de a contribui la conturarea nevoilor şi a tipurilor de intervenții care necesită finanțare în perioada 2021-2027, din fondurile alocate Obiectivului 5 al Politicii de Coeziune: ”O Europă mai apropiată de cetăţenii săi”, pentru domeniile turism şi patrimoniu cultural.

Prima parte a evenimentului va fi dedicată prezentării turismului și balneologiei în Regiunea Centru și prezentării inițiativelor ADR Centru dedicate îmbunătățirii politicilor care sprijină dezvoltarea turismului în Regiunea Centru.

Cea de a doua parte a evenimentului va fi dedicată dezbaterii direcțiilor de finanțare pentru perioada 2021-2027 din Planul de Dezvoltare al Regiunii Centru. Pe parcursul întâlnirii veţi avea posibilitatea să participaţi la atelierele de lucru pentru identificarea nevoilor, măsurilor şi ideilor de proiecte care se vor regăsi în Planul de Dezvoltare al Regiunii Centru şi pe baza cărora ADR Centru va face propuneri pentru alocarea de fonduri în perioada 2021-2027, la nivelul Regiunii Centru, din fondurile distribuite de Uniunea Europeană Statelor Membre.

Reamintim faptul că PDR Centru este principalul document de planificare şi programare realizat la nivel regional şi aprobat de către factorii de decizie din Regiunea Centru şi care stabileşte direcţiile strategice, priorităţile de dezvoltare precum şi mecanismele de finanţare pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare asumate. Totodată, PDR Centru este documentul care justifică necesarul de finanţare la nivel regional, pe tipuri de intervenţii, din fondurile alocate României din Politica de Dezvoltare Regională şi Coeziune. PDR Centru este elaborat într-un cadru partenerial larg care cuprinde un Comitet Regional de Planificare, definit ca structură cu rol consultativ a Consiliului de Dezvoltare Regională precum şi  şase grupuri de lucru judeţene şi şapte grupuri tematice.

În cazul în care acest eveniment prezintă interes pentru organizația dumneavoastră, vă invităm să confirmaţi participarea până cel târziu vineri, 8 noiembrie 2019.

Înregistrarea la eveniment este gratuită și poate fi realizată telefonic sau prin email la coordonatele de contact: ovidia.caba@adrcentru.ro sau dumitrita.burduf@adrcentru.ro. Pentru informații suplimentare, vă stăm la dispoziție la coordonatele de contact: Ovidia Caba, tel: 0358 401 276 Interior 461, Dumitrița Burduf, tel: 0358 401 276 Interior 464.

Agenda întâlnire