Instruirea angajatilor in cadrul IMM-urilor

Comisia Europeana a publicat de curand un ghid practic pentru realizarea de instruiri in cadrul IMM-urilor, menit sa ilustreze modul in care IMM-urile pot sa isi instruiasca proprii angajati pentru a face fata cu succes provocarilor si sarcinilor de zi cu zi. Statisticile indica faptul ca posibilitatile de instruire si calificare la locul de munca sunt mult mai reduse in cazul IMM-urilor comparativ cu companiile mari, desi instruirea continua si invatarea pe intreg parcursul vietii reprezinta premisele eficientei si competitivitatii, indiferent de dimensiunea si numarul de angajati al diferitelor intreprinderi.

Avand la baza experienta si bunele practici ale IMM-urilor de succes din intreaga Europa, acest ghid a fost conceput pentru actorii cheie din cadrul IMM-urilor, responsabili pentru procesul de instruire: manageri, traineri, reprezentanti ai angajatilor, angajati, parteneri sociali sau furnizori de instruire privati. Acest ghid este insotit de o anexa continand 50 de exemple de bune practici.
O prima versiune tiparita a acestui ghid va fi disponibila incepand cu luna septembrie a acestui an. Pana atunci va invitam sa descarcati acest ghid, in format electronic, de pe pagina de internet a Comisiei Europene, la adresa:

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=103&newsId=544&furtherNews=yes