Întâlniri B2B UE-India, în domeniul sistemelor solare termice

Sistemele solare termice au un potențial imens de piață și pot deschide calea pentru decarbonizarea echipamentelor de încălzire și răcire, atât în sectoarele industriale cât și în cele comerciale și casnice. O mare parte a energiei solare termice poate fi utilizată pentru a dezvolta un sistem durabil de încălzire și răcire în Europa, iar în acest sens au fost deja demarate mai multe proiecte. Inovarea și îmbunătățirea eficienței tehnologiilor solare termice contribuie la creșterea gradului de utilizare a acestor tehnologii.

În cadrul proiectului EU-India Clean Energy & Climate Partnership (CECP), a fost realizat un studiu în cadrul căruia s-a evaluat starea actuală, au fost identificate nevoile existente la nivelul acestui sector, nevoile de cercetare și inovare (R&I) precum și relevanța cooperării dintre UE și India în domeniul energiei solare termice. Acest studiu a fost prezentat în cadrul unui webminar pe parcursul căruia au fost solicitate opiniile participanților pentru a identifica nevoile de cercetare și inovare precum și alte recomandări pentru a sprijini accelerarea implementării intervențiilor solare termice.

Ca urmare a evenimentului amintit, Consorțiul proiectului EU-India Clean Energy & Climate Partnership (CECP), în colaborare cu Solar Heat Europe și National Solar Energy Federation of India, va organiza un eveniment de întâlniri bilaterale (B2B matchmaking) în cadrul căruia companiile din Uniunea Europeană vor putea întâlni companii de profil din India prin intermediul platformei virtuale B2Match. Evenimentul va avea loc vineri, 8 aprilie 2022, între orele 09:00 și 12:00 CET, iar cei interesați sunt invitați să se înregistreze pe platformă (agenda o găsiți atașată).

Participanți: Comisia Europeană, Statele Membre UE, Ministerul Energiei Noi și Regenerabile (MNRE), Dezvoltatori de proiecte solare, EPC, Instituții Financiare, Producători și integratori de sisteme, Organisme de cercetare, Academia, organizații non-profit etc. Sesiunea de întâlniri bilaterale va reprezenta o oportunitate pentru participanții din India de a afla mai multe despre expertiza disponibilă în Uniunea Europeană și de a explora potențiale parteneriate și colaborări.

Scopul evenimentul este de a promova schimbul de informații și oportunități de colaborare între companiile din Uniunea Europeană și omologii din India.

Alte obiective constau în:

  • explorarea oportunităților privind comerțul, investițiile și parteneriatele în domeniu
  • inițierea unor discuții care se vor concretiza ulterior în diferite tipuri de  acorduri de parteneriat.

Sectoare de interes:

  • Tehnologii solare termice
  • Sisteme de încălzire și răcire

Cum puteți participa: Participarea la eveniment este gratuită, iar întâlnirile sunt organizate online și pot fi programate până în 8 aprilie 2022 pe platforma de Inregistrare.

Sprijin și asistență: echipa ADR Centru vă stă la dispoziție cu sprijin, asistenţă și informaţii suplimentare pentru înregistrare, dar și cu alte servicii. Persoană de contact: Daniela Breazu, E-mail: daniela.breazu[at]adrcentru.ro.