Intalniri de tip Panel pentru revitalizarea mediului de afaceri

Comisia Europeana ofera IMM-urilor din Europa un nou instrument de comunicare, implicand organizatiile membre ale Enterprise Europe Network, in cadrul unui nou program cu finantare CIP – Programul pentru Competitivitate si Inovare.

Apelul pentru propuneri de proiecte „SME Panels” a fost lansat de catre Comisia Europeana in primavara anului 2009, ca parte a Programului pentru Competitivitate si Inovare, avand ca obiectiv consultarea IMM-urilor din Europa in sensul includerii opiniilor acestora in procesul de creare a cadrului legislativ necesar aplicarii politicilor UE. Accesul in cadrul acestui apel este limitat la organizatiile membre ale retelei Enterprise Europe Network, Comisia Europeana mizand pe colaborarea acestora in facilitarea accesului la IMM-urile cu care acestea au legat deja stranse relatii de colaborare. Astfel este asteptat ca partenerii si consortiile Enterprise Europe Network sa organizeze paneluri la care sa participe cele mai relevante IMM-uri, in functie de tematica acestora, rezultatele discutiilor urmand a fi centralizate si transmise Comisiei Europene.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională „Centru”- membră Enterprise Europe Network, deruleaza incepand cu luna martie a acestui an un nou proiect prin intermediul caruia ofera sprijin sectorului IMM din Regiunea Centru: „Panels – a two way communication RO-EU”

Consortiul proiectului este format din 9 organizatii membre Enterprise Europe Network, din Romania, coordonate de Camera de Coret si Industrie Valcea, contactul cu IMM-urile din Regiunea Centru fiind asigurat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru.

Activitatile ce urmeaza a fi desfasurate in Regiunea Centru, ca parte a acestui proiect constau in:

 Un eveniment de lansare a proiectului in cadrul caruia IMM-urile din Regiunea Centru vor fi familiarizate cu proiectul, obiectivele, activitatile si importanta acestuia;

  • 6 intalniri de tip Panel, avand ca scop consultarea IMM-urilor de la nivel regional, cu privire la 6 tematici de interes aflate pe agenda Comisiei Europene;
  • Asistenta pentru IMM-urile participante la Paneluri, in domenii de interes pentru acestea;
  • Activitati de informare, promovare si diseminare.

Evenimentul de lansare a proiectului va fi organizat in cursul lunii mai a acestui an, agenda acestuia precum si invitatiile urmand a fi transmise in cel mai scurt timp.

Informatii suplimentare privind acest proiect pot fi obtinute contactand echipa de proiect din cadrul ADR Centru, la coordonatele: Email: office@adrcentru.ro, Telefon: 0358 401 276/ 0358 401 702 sau direct la sediul ADR Centru din Alba Iulia, Piata Consiliul Europei Nr. 32D.