Lansare program START 2013

Ministerul Economiei, prin Directia Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii anunta deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor in cadrul Apelului 2013 al Programului pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare – START 2013.

Programul are ca obiectiv stimularea infiintarii de noi intreprinderi, mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale celor existente, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale intreprinzatorilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private.

Prin Programul START se finanteaza implementarea Planurilor de Afaceri ale microintreprinderilor si Intreprinderilor mici si mijlocii, in urmatoarele conditii:

a) Schema de finantare cu credit bancar:

  • Alocatie Financiara Nerambursabila – maxim 70% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 lei/beneficiar;
  • Credit bancar – minim 30% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 50.000 lei/beneficiar – acordat de catre institutia de credit partenera.
  • Institutia de credit partenera poate acorda credit si pentru cheltuielile neeligibile aferente proiectului, dar in afara programului.
  • Contributie proprie (daca este cazul).

b) Schema de finantare fara credit bancar:

  • Alocatie Financiara Nerambursabila – maxim 70% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 Lei/beneficiar
  • Contributie proprie – minim 30% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.

Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2013, este de 20.000.000 lei. Prin implementarea programului in anul 2013 se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de minim 200 de beneficiari.

Competitia va fi deschisa incepand cu 29 iulie 2013.

Detalii suplimentare privind acest apel pot fi obtinute accesand pagina de internet a Ministerului Economiei – Directia Implementare Programe pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, la adresa:
http://www.aippimm.ro/articol/comunicate/comunicate/comunicate/comunicate/anunt-important-lansare-program-start-2013/

Sursa: Ministerul Economiei

Documente

START