Misiune economica germana in Regiunea Centru

Dupa succesul misiunii economice a oamenilor de afaceri germani, derulata in luna septembrie a anului trecut, ADR Centru a organizat, in perioada 17-20 octombrie, o noua manifestare bilaterala destinata concretizarii oportunitatilor de investitii intre Regiunea Centru si Landul Brandenburg – Germania. In cadrul acestei editii a misiunii economice germane in regiunea noastra, au avut loc o Bursa Romano-Germana, la Brasov, un seminar privind valorificarea potentialului energiilor regenerabile, la Sfantu Gheorghe si o intalnire de lucru privind pregatirea fortei de munca de inalta calificare, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Misiunea economica a fost organizata sub egida Enterprise Europe Network si a avut ca scop facilitarea stabilirii unor legaturi de colaborare in afaceri intre firmele romanesti si cele germane participante. Din punct de vedere tematic, cea de-a doua misiune economica a fost dedicata utilizarii eficiente a energiilor regenerabile, aspectelor de mediu, precum si industriei lemnului si celei forestiere. Una dintre prioritati a constituit-o analiza modului cum se poate asigura calificarea fortei de munca.

La toate evenimentele au avut loc peste 30 de intalniri bilaterale pentru dezvoltarea de afaceri la care au participat, in total, peste 200 de persoane. Misiunea economica germana a fost organizata in parteneriat cu organizatia federala ”Germany Trade & Invest”, cu Ministerul pentru Economie si Afaceri Europene si cu Agentia Viitorului din Landul Brandenburg.

”Prin intermediul initiativelor noastre dorim sa valorificam si sa imbunatatim rezultatele reuniunilor anterioare, deoarece evenimentul de anul trecut s-a bucurat de un real succes si cred ca firmele romanesti au asteptat cu un real interes o astfel de manifestare. Si reprezentantii administratiei publice au participat la dezbaterile pe tematica energiilor regenerabile, a sprijinului oferit IMM si la discutiile privind calificarea si recalificarea fortei de munca. Prezenta firmelor germane in regiunea noastra reprezinta o oportunitate pentru intreprinderile romanesti, care au schimbat informatii despre problemele cu care se confrunta firmele in domenii similare de activitate, dar si pentru initierea unor noi parteneriate de afaceri. Nu trebuie uitat nici faptul ca activitatea ADR Centru s-a dezvoltat continuu, de 12 ani, prin atragerea de fonduri nerambursabile si derularea de proiecte investitionale pentru cresterea calitatii vietii cetatenilor din Regiunea Centru. Aceasta dezvoltare a fost sprijinita de transferul de bune practici si informatii din partea partenerilor nostri germani. Pe de alta parte, promovam si in acest fel potentialul verde al Regiunii Centru, dar concretizam si puntile de legatura intre firmele romane si germane, pentru a contribui la obiectivul general de dezvoltare armonioasa, in folosul locuitorilor din aceasta parte a tarii”, a declarat, in concluzie la aceasta suita de evenimente, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Documente

Misiune economica