Misiune economica internationala organizata de ADR Centru in domeniul industriei lemnului

 Misiunea economica este organizata prin efortul comun a patru organizatii membre ale retelei europene de sprijin a afacerilor, Enterprise Europe Network: ADR Centru si Centrul de Transfer Tehnologic din Cluj-Napoca, din partea Romaniei, precum si Camera de Comert si Industrie Hajdu-Bihar si Fundatia Judetului Zala pentru Promovarea Intreprinderilor, din partea Ungariei. Pe langa vizitele de lucru deja programate la sediile catorva firme de profil din Regiunea Centru, delegatia formata din reprezentantii a 4 firme maghiare si ai unui cluster din industria lemnului, a luat legatura cu mai multi reprezentanti ai expozantilor de la targul EXPOWOOD 2014, participand si la sesiunea discutii de afaceri de tip Business-2-Business. De asemenea, la misiunea economica au participat si cinci firme din Bulgaria, membre ale Camerei de Comert de la sud de Dunare.
Organizat in mod traditional la Brasov, in Sala de Expozitii Roman SA, Targul de Industria Lemnului si Exploatari Forestiere – „Expowood 2014” a ajuns la a XIV-a editie, desfasurata acum sub motto-ul „Adauga valoare!” Pe o suprafata totala de 3.500 mp, peste 60 de firme din tara si strainatate au expus cele mai recente tehnologii si produse inovatoare din domeniul prelucrarii si exploatarii lemnului. In cadrul targului, pe langa Misiunea economica organizata de ADR Centru prin proiectul ”BisNET Transylvania”, au avut loc prezentari si forumuri avand ca tematica modalitatile prin care se poate aduce plus valoare produselor din lemn.

”Prin organizarea acestei misiuni economice am oferit companiilor regionale din industria lemnului oportunitatea de a identifica parteneri internationali de afaceri si sa cream un context favorabil dezvoltarii industriei lemnului la nivel regional. Totodata, companiile din domeniu au profitat de aceasta ocazie pentru a vizita standul ADR Centru din cadrul targului EXPOWOOD 2014 si au aflat mai multe despre gama de servicii de sprijin a afacerilor oferite de noi, in calitate de organizatie membra a retelei Enterprise Europe Network. Activitatile economice avand ca obiect lemnul cuprind in Romania peste 150.000 de lucratori si aduc o contributie substantiala la venitul national. Ca exemplu, in urma cu doi ani, cifra de afaceri in industria si sistemul de servicii legat de prelucrarea lemnului a fost de circa 6 miliarde euro. Prin proiectul BisNET Transylvania acordam sprijin investitorilor si in acest domeniu si prin celelalte programe si proiecte pe care le derulam ne preocupam constant sa dezvoltam toate sectoarele economice din Regiunea Centru, pentru o crestere economico-sociala sanatoasa”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Pana la sfarsitul saptamanii, cei interesati de acest domeniu vor putea vedea in cadrul targului o paleta larga de produse pentru prelucrarea si uscarea lemnului, accesorii si sisteme de asamblare si fixare utilizate in constructiile din lemn; materiale pentru tratarea, finisarea si protectia lemnului; produse din lemn; ambalaje si produse artizanale traditionale sau modern mestesugite din lemn.

Enterprise Europe Network este cea mai mare retea de sprijin pentru afaceri si inovare din Europa si este finantata de Comisia Europeana prin Programul Cadru pentru Competitivitate si Inovare – 2007-2013.

Nici Comisia Europeana, nici vreo alta persoana actionand in numele Comisiei Europene nu poate fi considerata responsabila pentru modul in care ar putea fi folosite informatiile din acest anunt. Viziunea promovata in acest anunt apartine autorului si nu reflecta neaparat politicile Comisiei Europene.