Open Days 2009 – Saptamana Europeana a Regiunilor si Oraselor

Directia Generala pentru Politica Regionala a Comisiei Europene (DG Regio) organizeaza in perioada 5-8 Octombrie 2009, sub sloganul „Global Challenges, European Responses” editia 2009 a evenimentului Open Days.

Desfasurat in fiecare an la Bruxelles, evenimentul reprezinta un forum de dezbatere si de oportunitati de networking pentru cei mai importanti actori oraganizationali si institutionali ai Uniunii Europene: autoritati locale si regionale, organizatii internationale, companii, organizatii ale oamenilor de afaceri, organizatii ale societatii civile si reprezentanti ai mass-media.

Reunind un numar de peste 200 de regiuni si orase si circa 30 de parteneri, banci si organizatii asociate in mod oficial acestui eveniment, editia 2009 a Open Days va aborda 4 teme principale:

  • Tema A: Restabilirea cresterii: Inovare in regiunile si orasele Europei
  • Tema B: Regiunile si schimbarile climatice: Drumul Europei spre o dezvoltare durabila
  • Tema C: Cooperare teritoriala: Lucrand impreuna peste granite
  • Tema D: Atingerea rezultatelor privind in perspectiva: Evaluare si perspective ale politicii de coeziune

Ca in fiecare an, Comitetul Regiunilor (COR) va organiza in incinta sediului sau de la Bruxelles, un „loc de intalnire” (The Meeting Place) pentru participantii la Open Days, facilitand astfel contactul formal si informal dintre reprezentantii autoritatilor publice, sectorului privat si sectorului financiar. Peste 3500 de vizitatori sunt asteptati sa viziteze acest loc de intalnire, pe perioada de desfasurare a Open Days 2009.

In afara programului din Bruxelles, Open days 2009 va mai cuprinde, in luna octombrie, peste 230 de evenimente locale grupate sub deviza „Europa in regiunea mea/orasul meu”. Aceste activitati locale vor oferi regiunilor, judetelor si oraselor europene ocazia de a aduce in prim plan bunele practici in politicile europene, de a schimba idei si solutii care sa favorizeze cresterea economica durabila si sa sensibilizeze marele public fata de amploarea provocarilor cu care Europa se confrunta.

Pentru mai multe informatii legate de acest eveniment, precum si pentru inregistrare va invitam sa accesati pagina de internet a evenimentului la adresa: ec.europa.eu/regional_policy/conferences/od2009