Open Days 2011

Directia Generala pentru Politica Regionala a Comisiei Europene (DG Regio) organizeaza in perioada 10-13 Octombrie 2011, sub sloganul „Investing in Europe’s future: Regions and cities delivering smart, sustainable and inclusive growth” editia 2011 a evenimentului Open Days.

Desfasurat in fiecare an la Bruxelles, evenimentul reprezinta un forum de dezbatere si de oportunitati de networking pentru cei mai importanti actori oraganizationali si institutionali ai Uniunii Europene: autoritati locale si regionale, organizatii internationale, companii, organizatii ale oamenilor de afaceri, organizatii ale societatii civile si reprezentanti ai mass-media.

OPEN DAYS 2011 va include aproximativ 100 de sesiuni – ateliere de lucru si dezbateri, expozitii si oportunitati de networking pentru cei aproximativ 6.000 de participanti care si-au anuntat deja venirea la Bruxelles. Evenimentul este organizat in parteneriat cu regiunile si orasele din intreaga Europa, inclusiv companii, institutii financiare, asociatii si organizatii internationale.

Cele 3 teme majore ale evenimentului vor fi:

  • „Europe 2020” – Tematica va aborda modul in care politica de coeziune poate contribui la o crestere inteligenta, durabila si inclusiva a Uniunii Europene.
  • "Better delivery" – In cadrul acestei prioritati tematice, ateliere de lucru si dezbaterile se vor concentra pe modul in care poate fi imbunatatita aplicarea politicii de coeziune, atat in perioada actuala, cat si in urmatoarea perioada de programare.
  • "Geography matters" – In cadrul acestei prioritati tematice discutiile se vor concentra pe necesitatea adoptarii unei abordari teritoriale pentru identificarea nevoilor regionale si pentru exploatarea potentialului regional.

Ca in fiecare an, Comitetul Regiunilor (COR) va organiza in incinta sediului sau de la Bruxelles, un „loc de intalnire” (The Meeting Place) pentru participantii la Open Days, facilitand astfel contactul formal si informal dintre reprezentantii autoritatilor publice, sectorului privat si sectorului financiar.

Pentru mai multe informatii legate de acest eveniment, va invitam sa accesati pagina de internet a evenimentului la adresa: www.opendays.europa.eu/

Documente

Open Days 2011