Premiile pentru promovarea intreprinderilor Europene

Comisia a lansat recent editia 2013 a Premiilor pentru Promovarea Intreprinderilor Europene. Premiile recompenseaza cele mai bune initiative publice si cele mai bune parteneriate de tip public-privat care promoveaza dezvoltarea intreprinderilor si antreprenoriatul.

Premiile de promovare a intreprinderilor europene recompenseaza, incepand cu 2006, excelenta in promovarea antreprenoriatului si a intreprinderilor mici la nivel national regional sau local. De la lansarea premiilor, au fost prezentate peste 2 000 de proiecte care, impreuna, au contribuit la crearea a peste 10 000 de societati noi. Obiectivele urmarite sunt identificarea si recunoasterea activitatilor si initiativelor de succes, intreprinse in scopul promovarii intreprinderilor si a antreprenoriatului, prezentarea si partajarea unor exemple de bune practici si politici antreprenoriale, o mai mare sensibilizare cu privire la rolul antreprenorilor in societatea europeana, precum si incurajarea si stimularea unor potentiali antreprenori.

Cele sase categorii de premii sunt:

  • Sprijinirea dezvoltarii video pietelor ecologice si a utilizarii eficiente a resurselor
  • Promovarea spiritului antreprenorial
  • Investitia in competente
  • Imbunatatirea mediului de afaceri
  • Sprijinirea internationalizarii intreprinderilor
  • Spiritul antreprenorial responsabil si favorabil incluziunii.

La aceasta competitie pot participa autoritati ale administratiei publice, parteneriate de tip public-privat intre autoritati si intreprinzatori sau organizatii economice si programe educationale care au implementat proiecte in domeniul dezvoltarii antreprenoriale, cu impact asupra economiei locale, in ultimii doi ani.

Selectia castigatorilor se va face in doua etape:

  • Etapa nationala – termenul limita pentru depunerea solicitarilor este data de 17.06.2013;
  • Etapa europeana – termenul limita pentru transmiterea selectiilor nationale este data de 28.06.2013.

Punctul National de Contact pentru editia din acest an a competitiei Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene, este Ministerul Economiei. Acesta va organiza etapa nationala a competitiei si va promova castigatorii la nivelul Comisiei Europene.

Formularul pentru inscrierea in competitie, precum si materialele de promovare, pot fi
descarcate de pe site-ul Ministerului Economiei, www.minind.ro , sectiunea Premiile pentru Promovarea intreprinderilor Europene.

Documente

Premii