Programele de practica studenteasca – O resursa importanta pentru IMM-uri

In data de 14 iunie 2011, a avut loc la Alba Iulia evenimentul de lansare a proiectului ˝Practica – primul pas pentru cariera ta˝. Proiectul ofera companiilor din regiunile Centru, Vest si Bucuresti Ilfov oportunitatea de a beneficia de participarea a 600 de studenti la stagii de practica, in cadrul propriilor unitati si puncte de lucru.

Obiectivul general al proiectului este favorizarea insertiei pe piata muncii a 600 de studenti aflati in tranzitie de la scoala la viata activa, din regiunile Bucuresti-Ilfov, Vest si Centru. Desi acest obiectiv are ca principala tinta studentii, IMM-urile vor beneficia deopotriva de importante avantaje ce constau in:

  • Dezvoltarea de relatii parteneriale impreuna cu sectorul academic si de cercetare;
  • Participarea la un program de instruire dedicat angajatilor de la nivelul companiilor, care vor avea rolul de tutori pentru studentii participanti la stagiile de practica;
  • Posibilitatea identificarii, formarii si chiar angajarii tinerilor cu talent si abilitati in domeniul de activitate al companiei, etc.

Activitatile proiectului ˝Practica – primul pas pentru cariera ta˝ vor fi desfasurate pe parcursul a 24 de luni de implementare, urmand a fi finalizate la inceputul anului 2013. Valoarea totala a proiectului este de 3.093.302,00 lei, din care 85% reprezinta contributia Comisiei Europene prin Fondul Social European. Proiectul va fi derulat ca parte Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – Axa prioritara nr. 2 – Domeniul major de interventie 2.1.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de partener al proiectului ˝Practica – primul pas pentru cariera ta˝, va invita sa va implicati si sa aflati mai multe despre aceasta initiativa, la coordonatele de contact: ADR Centru – Adresa:Str. Decebal, Nr. 12, Cod: 510093, Alba Iulia, Telefon: 0258.818.616, Fax: 0258.818.613, Web: www.adrcentru.ro, Email: office@adrcentru.ro.