Proiecte de ECO – INOVARE

Comisia Europeana invita IMM-urile din Europa sa depuna pentru finantare proiecte eco-inovative in cadrul apelului CIP-EIP-ECO-INNOVATION-2013.

Aveti o idee de afacere care ar putea contribui la protejarea mediului la nivel European? Acesta este programul in cadrul caruia o puteti finanta.

Apelul 2013 al programului pentru Eco-inovare beneficiaza de un buget de 31,6 milioane Euro. In baza acestei alocari financiare beneficiarii proiectelor selectate vor obtine fonduri nerambursabile de pana la 50 % din valoarea totala a investitiei.

Programul de finantare se adreseaza in principal intreprinderilor private si in special IMM-urilor care au dezvoltat un produs, proces sau serviciu ecologic inovator, dar care se confrunta cu dificultati in privinta lansarii acestuia pe piata.

In cadrul programului vor fi finantate proiecte eco-inovative care ar putea contribui la utilizarea durabila a resurselor energetice si la reducerea impactului asupra mediului a activitatilor economice. Prioritate va fi acordata proiectelor care vizeaza temele:

  • reciclarea materialelor
  • produse sustenabile pentru sectorul constructiilor
  • alimentatie
  • apa
  • afaceri ecologice

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 5 septembrie 2013.

Informatii suplimentare despre acest apel, Ghidul solicitantului precum si alte documente specifice pot fi obtinute accesand pagina de internet a programului la adresa: http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation

Documente

Eco inovare