Proiecte Europene de Eco-inovare

Viata nu este intodeauna usoara. Mai ales daca firma dumneavoastra a dezvoltat o noua solutie „verde” care inca nu si-a gasit un loc pe piata. Prin intermediul schemei de finantare pentru Eco-inovare, Comisia Europeana isi propune sa sprijine produsele, serviciile si tehnologiile inovative, care optimizeaza utilizarea resurselor naturale si care ar putea conduce la reducerea amprentei ecologice a Europei.

Avand ca obiectiv reducerea distantei dintre cercetare si piata, programul „CIP – Eco-innovation” contribuie la implementarea planului: „Environmental Technologies Action Plan” (ETAP), elaborat de CE.

Bugetul total al programului pentru perioada 2008 – 2013 atinge valoarea de 200 de milioane de Euro, 35 de milioane de Euro fiind disponibili in cadrul apelului 2010.

Apelul este deschis tuturor persoanelor juridice din statele eligibile, insa prioritate va fi acordata IMM-urilor. Programul va finanta proiecte eco-inovative realizate in orice domeniu de activitate, cu conditia ca acestea sa aiba ca obiective: reducerea si prevenirea impactului negativ asupra mediului si optimizarea modului de exploatare a resurselor naturale in cadrul activitatilor industriale si economice.

Termenul limita de depunere a proiectelor este: 9 septembrie 2010, ora locala 17.00 Bruxelles.

Informatii suplimentare despre acest program de finantare, ghidul solicitantului, precum si alte documente relevante pot fi obtinute accesand pagina de internet a Comisiei Europene, la adresa: ec.europa.eu