Proiectul BISNet Transylvania intra in a doua perioada de finantare

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, partener al retelei internationale Enterprise Europe Network, continua eforturile de sprijinire a Intreprinderilor Mici şi Mijlocii din Regiunea Centru, ducand proiectul BISNet Transylvania in cea de a doua perioada de finantare 2011-2012, oferind in continuare servicii gratuite de sprijin pentru afaceri.

Enterprise Europe Network, este cea mai importanta retea din Europa destinata sectorului IMM, reunind peste 500 de organizatii si puncte de contact de pe intreg teritoriul Europei. Reteaua a fost lansata de Comisia Europeana la inceputul anului 2008 pentru a oferi antreprenorilor europeni servicii gratuite de informare si consultanta. In cei doi ani de activitate Enterprise Europe Network a reusit sa aduca impreuna cei mai importanti actori ai comunitatii de sprijinire a intreprinderilor din Europa, construind un serviciu unic de asistenta, destinat cu precadere intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), in vederea dezvoltarii pe deplin a potentialului si a capacitatii de inovare a acestora.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala „Centru” a devenit membra Enterprise Europe Network, in anul 2008, prin intermediul proiectului „BISNet Transylvania – Retea de Sprijin in Afaceri si Inovare pentru IMM-urile din Transilvania” dezvoltat in parteneriat cu alte 6 entitati din Regiunea Centru si Nord-Vest.

Pana in prezent, activitatile derulate de ADR Centru, ca si partener in cadrul proiectului BISNet Transylvania, au constat in principal in oferirea de servicii gratuite de informare si feedback pe teme cu caracter european. De asemenea, firmele au fost sprijinite in activitatile lor de internationalizare prin oferirea unor servicii gratuite specifice. In acest sens au fost organizate la nivelul Regiunii Centru 24 de seminarii de informare adresate sectorului IMM, si un eveniment de brokerage in domeniul energiilor regenerabile cu ocazia caruia, in Regiunea Centru a fost prezenta o delegatie de 11 firme din Germania cu activitate in domeniu. De asemenea, 15 firme din Regiunea Centru au beneficiat de sprijin in identificarea de parteneri la nivel international pentru dezvoltarea cooperarii in afaceri si internationalizarea activitatii.

Pentru o mai buna informare a companiilor de la nivel regional, echipa de proiect a ADR Centru a initiat realizarea unui newsletter lunar al proiectului, denumit „INFO BISNET” si a unui „Catalog al surselor de finantare active pentru domeniile: Cercetare, Dezvoltare si Inovare”. Aceste materiale informative au fost transmise lunar unui numar de peste 800 de abonati. De asemenea, in cadrul paginii de internet a Agenţiei: www.adrcentru.ro, a fost realizata o sectiune separata, dedicata proiectului BISNet Transylvania, in cadrul careia sunt oferite o serie de informatii de interes pentru sectorul IMM, referitoare la programe si oportunitati de finantare, oportunitati europene de cooperare in afaceri, parteneriate pentru proiecte de cercetare, surse de informare pentru diferite domenii de interes, targuri si evenimente de afaceri, consultari publice lansate de Comisia Europeana etc.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala „Centru” continua si in a doua perioada de finantare a proiectului BISNet Transylvania – 2011-2011, activitatile initiate in perioada 2008-2010, oferind intreprinderilor din Regiunea Centru oportunitatea de a se dezvolta prin: identificarea de parteneri de afaceri in Europa si de furnizori de tehnologie pentru domenii specializate, precum si prin promovarea pe piata europeana a tehnologiilor produse in regiune. Un alt serviciu important pus la dispozitia IMM-urilor regionale va fi facilitarea accesului acestora la informatii privind politicile si legislatia europeana din domeniu si principalele surse de finantare disponibile in domeniul cercetarii, inovarii si dezvoltarii afacerilor. IMM-urile vor fi, de asemenea, sprijinite in vederea participarii la targuri si evenimente de promovare organizate de institutii similare din Europa.

In derularea activitatilor aferente anului 2011, Agentia pentru Dezvoltare Regionala „Centru” isi propune atingerea urmatoarelor obiective:

  • 224 de firme vor fi informate ca urmare aparticiparii la seminariile si evenimentele ce vor fi organizate;
  • 60 de firme din Regiune vor fi inscrise in baza de date europeana pentru cautarea de parteneri de afaceri;
  • Vor fi organizate o misiune economica si un eveniment de brokerage;
  • Vor fi realizate 12 informari specifice, de tip Info Watch, privind diverse domenii de activitate;
  • 70 de firme vor beneficia de servicii gratuite de consultanta si consiliere pe teme cu caracter european, in cadrul unor intalniri bilaterale cu experti ai ADR Centru;

Pentru mai multe informatii despre proiect si activitatile sale, experţii ADR Centru pot fi contactaţi: prin email la adresa office@adrcentru.ro, telefonic la numarul: 0258 818 616, sau direct la sediul ADR Centru.