Promovarea potentialului regional in domeniul energiilor regenerabile

In perioada 21-22 septembrie 2010 a avut loc la Brasov evenimentul de brokerage si conferinta internationala „Sursele de energie regenerabila in sprijinul dezvoltarii regionale – Strategia regionala pentru utilizarea surselor regenerabile de energie a Regiunii Centru”.

Evenimentul a fost organizat de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, membra a Enterprise Europe Network, in contextul proiectelor internationale BISNet Transylvania si RenERg EuReg.

Unul dintre cele mai importante succese ale evenimentului de brokerage a constat in prezenta a 9 companii din Landul Brandenburg – Germania, acestea participand la 50 de intalniri bilaterale alaturi de 15 companii, organizatii si institutii din Regiunea Centru. Aceste intalniri au avut ca scop prezentarea unor: proiecte de cercetare, produse specifice domeniului RES, modalitati de utilizare a biomasei si a energiei solare, modelele de case pasive, etc. De asemenea, aceste intalniri au constituit un bun punct de plecare in stabilirea unor viitoare relatii de cooperare si parteneriat intre companiile romane si germane participante la brokerage.

Aditional acestui tip de evenimente, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, prin intermediul proiectului BISNet Transylvania, va continua sa sprijine sectorul de afaceri din Regiunea Centru furnizand servicii de informare de înaltă calitate privitor la legislaţia, politicile si programele de finantare ale Uniunii Europene si asistand companiile regionale in identificarea de parteneri de afaceri în Europa şi promovarea pe piaţa europeană a tehnologiilor produse în regiune.

Pentru informatii suplimentare privind proiectul BISNet Transylvania si serviciile oferite in cadrul acestuia, va invitam sa ne contactati la coordonatele: Andreea Cretu – Expert Programe – Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, Tel: 0358 – 401.276, Fax: 0258 – 818.613, Email: andreea.cretu@adrcentru.ro.