RENEXPO® South-East Europe 2009

Desi suntem martorii crizei financiare care se manifesta in intreaga lume, investitorii sunt in cautare de oportunitati interesante si sigure. Expertii spun ca agitatia din domeniul imobiliar va fi inlocuita de noi canale de business cum ar fi energia regenerabila. In ultimii ani numarul companiilor europene din domeniul energiei a crescut rapid, iar investitiile in energia regenerabila stabilesc recorduri in fiecare an. Sunt tot mai multi antreprenori care au in vedere constructia de centrale hidroelectrice, turbine eoliene, campuri de panouri solare sau fabrici pe baza de biomasa. Aceasta tendinta impreuna cu potentialul energetic oferit de fiecare zona a tarii, indreapta atentia inspre Romania.

RENEXPO® South-East Europe 2009 – Targ international si conferinte pentru energie regenerabila si eficienta energetica in constructii si renovari respectiv case pasive si cu consum redus de energie – este organizat pentru a doua oara intre 11 – 13 noiembrie 2009 la Sala Palutului din Bucuresti, unind multiplicatori si actori din Sud-Estul Europei. Dupa premiera de succes de anul trecut, cu 60 de expozanti (46% din strainatate), 465 participanti la conferinte si 1530 de vizitatori (8% din strainatate) se asteapta si mai multi expozanti interesati anul acesta, inclusiv producatori, planificatori, furnizori de energie, experti din domeniul cercetarii si dezvoltarii, asociatii, media, ministere si autoritati care vor prezenta vizitatorilor intreaga paleta de energii regenerabile si eficienta energetica.

In paralel cu targul, vor avea loc conferinte, cu tematicile: eficienta energetica si case pasive, cogenerare, energie eoliana, energie solara, energie din deseuri, hidroenergie si bioenerige.

Experti din domeniul politicii, economiei, asociatiilor, cercetarii si dezvoltarii vor prezenta informatii legate de reglementari, finantare, tehnologii, ultimele rezultate din domeniul cercetarii cat si dezvoltarea pietei viitoare si a strategiilor de implementare.

Prin implementarea masurilor eficientei energetice, va creste siguranta de energie, se va reduce emisia de gaze, se va incuraja dezvoltarea tehnologica si vor fi create noi locuri de munca. Au fost facute numeroase studii care arata ca, de exemplu, Romania are potential in transformarea biomasei in energie. Resturile vegetale si lemnoase ar putea asigura peste 60% din energia alternativa produsa in intreaga tara. Potentialul de energie eoliana este in dezvoltare. Folosirea energiei geotermale si solare a fost redusa pana acum la incalzire in case particulare, dar hidroenergia a fost folosita de mult timp.

Fiind tara membra a Uniunii Europene, Romania trebuie sa respecte legea recent votata de Parlamentul European in ceea ce priveste eficienta energetica: pana in 2019 toate cladirile nou-construite in Uniunea Europeana, trebuie sa produca energia pe care o consuma. Pentru cladirile publice, termenul limita este 2016.

Se asteapta ca din Romania sa porneasca un impuls clar spre Europa de Sud-Est, acoperind toata regiunea. Tari vecine, precum Ungaria, Serbia, Ucraina, Moldova si Bulgaria, vor fi de asemenea atrase in conceptul targului.

Pentru informatii suplimentare privind RENEXPO® South-East Europe 2009, va invitam sa vizitati pagina de internet a evenimentului la adresa: www.renexpo-bucharest.com

Documente

Renexpo 2009