Small Business Act

In UE, aproximativ 23 de milioane de IMM-uri asigura locuri de munca pentru 67% din forta de munca din sectorul privat. Small Business Act (SBA) este cadrul de politici al UE destinat sa intareasca IMM-urile pentru ca acestea sa creasca si sa creeze locuri de munca.

Intre 2008 si 2010, Comisia si statele membre UE au implementat actiuni stabilite in SBA pentru usurarea sarcinii administrative, facilitarea accesului IMM-urilor la finantare si sprijinirea accesului lor la noi piete. Chiar daca cele mai multe dintre initiativele prevazute de SBA au fost declansate, o reexaminare a stadiului actual al implementarii arata ca mai sunt multe de facut pentru ajutorarea IMM-urilor.

Comisia este decisa sa continue sa acorde prioritate IMM-urilor. Pentru a reflecta cele mai recente evolutii economice, pentru a alinia SBA la prioritatile strategiei Europa 2020 si pentru a imbunatati continuu mediul de afaceri pentru IMM-uri, reexaminarea propune noi actiuni in mai multe domenii prioritare:

  • Imbunatatirea accesului la finantare pentru investitii si dezvoltare;
  • Reglementare inteligenta, pentru a oferi IMM-urilor posibilitatea de a se concentra asupra activitatilor de baza;
  • Utilizarea deplina a pietei unice;
  • Sprijinirea IMM-urilor pentru a face fata problemelor globalizarii si schimbarii climatice

De asemenea, reexaminarea propune o guvernanta consolidata pentru implementarea SBA, avand organizatiile oamenilor de afaceri in prima linie.

Actiunile schitate mai sus reprezinta o selectie limitata. Pentru o lista completa a actiunilor, va invitam sa consultati documentul „MEMO/11/110” care ofera mai multe exemple de implementare cu succes a SBA, la adresa de internet: click aici

Documente

Small Business Act