Sondaj pentru companiile românești: Cum funcționează schimbul de informații pentru afaceri în UE?

Biroul Enterprise Europe Network al ADR Centru vă invită să participați la un Sondaj privind schimbul și partajarea de date între companiile europene și efectele acestor schimburi asupra dezvoltării mediului de afaceri din Europa.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin biroul Enterprise Europe Network, are în vedere promovarea mediului de afaceri regional și susține dezvoltarea IMM-urilor la nivel internațional.

Ca parte a serviciilor de promovare a cooperării internaționale, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru invită companiile din regiune să participe activ la o consultare europeană cu privire la schimbul și partajarea de date între companiile europene.

Această consultare face parte dintr-un studiu al Comisiei Europene care are în vedere evaluarea valorii economice și a potențialului de dezvoltare a schimbului de date între societățile comerciale europene și a relațiilor de tipul business-to-business, cuantificarea oportunităților de afaceri precum și obstacolele și factorii de succes în partajarea datelor.

Datele sunt o resursă esențială pentru creșterea economică, crearea de locuri de muncă și progresul social. În acest sens, analiza acestora facilitează o mai bună luare a deciziilor, optimizarea proceselor, inovarea și anticiparea evenimentelor viitoare. Această tendință globală are potențial de dezvoltare în diverse domenii, de la sănătate, mediu, securitate alimentară, schimbări climatice și utilizarea eficientă a resurselor până la energie, sisteme de transport inteligente și orașe inteligente. Producătorii, furnizorii, constructorii de infrastructură, cercetătorii și consumatorii în calitate de actori ai pieței, colaborează pentru ca datele existente să fie accesibile și utilizabile. Aceștia pot să extragă valoarea din aceste date și să creeze palete largi de aplicații cu un mare potențial de îmbunătățire a vieții de zi cu zi (de exemplu, gestionarea traficului, optimizarea recoltelor sau furnizarea de servicii de sănătate la distanță).

Companiile interesate să participe la acest studiu sunt invitate să răspundă la un set de întrebări disponibil aici.

Termen de răspuns: 15 noiembrie 2017.
Detalii suplimentare privind Piața Unică Digitală și Economia Digitală găsiți aici.

Pentru mai multe informații privind acest sondaj, piața unică digitală sau serviciile asigurate de biroul EEN din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională, vă rugăm să ne contactați la următoarele coordonate: Gabriela Țârău, gabriela.tarau@adrcentru.ro, tel. 0358401276, interior 466.