Sprijin pentru IMM-urile din Europa

Enterprise Europe Network este cea mai importanta retea Europeana de sprijinire a afacerilor, oferind servicii gratuite de informare si consultanta intreprinderilor din Europa.

Lansata de Comisia Europeana la inceputul anului 2008, reteaua reuneste cei mai importanti actori ai comunitatii de sprijinire a afacerilor din Europa, in jurul obiectivului de a oferi un serviciu unic de asistenta, in special pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM), in vederea dezvoltarii pe deplin a potentialului si a capacitatii de inovare a acestora.

La 18 luni de la lansarea Enterprise Europe Network, Comisia Europeana a publicat primul raport de activitate, mentionand rezultatele obtinute in oferirea de servicii intreprinderilor din Europa.

Dintre aceste rezultate pot fi mentionate:

  • Depasirea cu peste 2 milioane de unitati a tintei de materiale informative adresate sectorului IMM. Aceste materiale au luat forma buletinelor informative, newsletterelor, alertelor electronice, raspunsurilor la solicitari de informatii, etc.
  • Atingerea unui public tinta de peste 20 de milioane de intreprinderi.

Principalele domenii in care au fost oferite servicii de sprijin sunt: consultanta pe tematici europene, proprietate intelectuala si drepturi de autor, legislatie europeana, servicii de brokerage, parteneriate in afaceri, etc.

Ca parte a acestor rezultate, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru – membra a Enterprise Europe Network, a realizat la nivelul Regiunii Centru: 18 seminarii de informare, la care au fost prezente peste 350 de companii, 12 newslettere transmise unui numar de peste 750 de abonati, a oferit consultanta pentru peste 300 de companii si a facilitat 15 parteneriate in afaceri intre companii din Romania si alte state membre UE.

Informatii suplimentare despre serviciile oferite de ADR Centru, intreprinderilor din Regiunea Centru, pot fi gasite pe pagina noastra de internet, la sectiunea BISNet Transylvania – link: http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=BNTPrezentareBISNet. De asemenea, in cadrul acestei pagini de internet puteti gasi varianta in limba engleza a raportului de activitate EEN (vezi documentul de mai jos).