Sondaj cu privire la impactul automatizării și al digitalizării asupra forței de muncă din domeniul transporturilor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin biroul Enterprise Europe Network, vă invită să participați la consultarea cu tema Automatizare și digitalizare în domeniul transporturilor, lansată de Comisia Europeană în contextul evaluării impactului automatizării și al digitalizării în domeniul transporturilor asupra forței de muncă din sector. Chestionar disponibil aici.

Dimensiunea socială a tranziției către automatizare și digitalizare în domeniul transporturilor va implica schimbări în ceea ce privește forța de muncă din sectorul transporturilor. În acest context Comisia Europeană are în vedere luarea unor măsuri și recomandări de politici care să faciliteze tranziția către automatizare și digitalizare pentru forța de muncă din sector.

Cu toate că ritmul exact și domeniul de aplicare al automatizării și al digitalizării în transporturi nu sunt clare, iar estimările cu privire la numărul locurilor de muncă care vor dispărea în viitor variază semnificativ, companiile trebuie să avanseze planuri și să se pregătească astfel încât să facă față provocărilor viitoare și să asigure o tranziție cât mai ușoară.

Prin intermediul acestei consultări Comisia Europeană vizează identificarea nevoilor de consiliere a întreprinderilor care activează în sectorul transporturilor și a măsurilor de sprijin necesare în tranziția lor către automatizare și digitalizare. Astfel, sunt vizate IMM-urile din domeniul transportului: aerian, rutier, feroviar, maritim, portuar, căi navigabile interioare, logistică, transport urban, transport de călători, transport de mărfuri.

Întreprinderile din domeniul transporturilor interesate să își facă cunoscută opinia cu privire la impactul automatizării și al digitalizării în domeniul transporturilor, asupra forței de muncă din sector, sunt invitate să completeze chestionarul disponibil aici. Termenul limită pentru completarea chestionarului este 18 mai 2020.

Pentru informații suplimentare privind acest sondaj sau alte servicii oferite de biroul EEN din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională, vă rugăm să ne contactați la următoarele coordonate: Dumitrița Burduf, dumitrita.burduf@adrcentru.ro.