Webinar online dedicat schimbului de bune practici în domeniul dezvoltării turismului durabil alternativ în zonele montane | 2 iulie 2020

În scopul identificării de soluții dedicate dezvoltării turismului durabil în zonele montane și revitalizării acestor zone prin utilizarea sustenabilă a resurselor existente și prin promovarea patrimoniului cultural, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru va participa în 2 iulie 2020 la primul eveniment internațional organizat în cadrul proiectului RAMSAT. Organizat ca parte a procesului de învățare interregională, evenimentul va fi organizat sub forma unui webinar online ”Interregional Webinar State-of-Art” pe tema turismului alternativ și va reuni parteneri de proiect și actori relevanți din cele șase regiuni partenere ale proiectului.

Evenimentul va fi găzduit online de partenerul din Bulgaria, Asociația Euroregiunii Pleven-Olt și va oferi participanților oportunitatea de a dezbate pe tema turismului alternativ și a politicilor care sprijină dezvoltarea acestui tip de turism în regiunile proiectului dar și de a descoperi noi modele și instrumente pentru dezvoltarea turismului ca alternativă de dezvoltare economică.

În cadrul evenimentului va avea loc o vizită de studiu virtuală în pitoreasca zonă a Canionului Râului Chernelka, Regiunea Pleven, pe parcursul căreia, participanții vor avea posibilitatea de a afla cum este organizat turismul alternativ în Bulgaria și de a învăța din modelele de politici privind dezvoltarea turismului durabil împărtășite pe parcursul vizitei și de a acționa pentru îmbunătățirea instrumentelor de politică locale şi regionale care sprijină dezvoltarea acestui tip de turism în regiunile lor.

În acest context și în vederea valorificării la maxim a lecțiilor învățate pe parcursul acestui eveniment online, invităm organizațiile interesate de a dezbate pe tema turismului alternativ și de a identifica soluții care să sprijine dezvoltarea turismului durabil în zonele montane din Regiunea Centru, să participe la acest webinar online. Participarea la webinar este gratuită iar înregistrarea poate fi făcută aici. Agenda evenimentului este de asemenea disponibilă pe pagina de internet a proiectului RAMSAT.

Echipa RAMSAT din cadrul ADR Centru vă stă la dispoziție cu detalii suplimentare despre acest eveniment: Ovidia Caba – ovidia.caba@adrcentru.ro, Marius Duca – marius.duca@adrcentru.ro.