Webinar de interes pentru companiile care operează pe piața franceză

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru aduce în atenția celor interesați invitația lansată de Camera de Comerț Franco-Germană AHK France pentru webinarul “Extended Producer Responsibility in France: Reporting and Labelling Obligations for Products and Packaging”, care se va desfășura în 21 Noiembrie 2023. Tema reuniunii online: responsabilitatea extinsă a producătorilor în ceea ce privește obligațiile de raportare și etichetare a produselor și ambalajelor. 

Reglementările de mediu reprezintă un aspect semnificativ al comerțului internațional și joacă un rol esențial în deciziile de afaceri. O bună cunoaștere a legislațiilor de mediu și a schemelor de conformitate este cheia atât pentru intrarea cu succes pe piață, cât și pentru succesul susținut pe piețele de export.

EPR înseamnă Extended Producer Responsibility, care se bazează pe principiul „poluatorul plătește” – o noțiune care presupune asumarea responsabilității pentru gestionarea deșeurilor de către actorii economici și nu de către autoritățile locale. În practică, responsabilitatea este, prin urmare, transferată de la municipalități către producători. Scopul EPR pe termen lung este de a încuraja producătorii să ia în considerare considerațiile de mediu în ambalarea și designul produselor lor.

Participarea în cadrul celor patru evenimente este GRATUITĂ.
În vederea participării la eveniment, vă rugăm să vă înregistrați online, aici.

Sprijin și asistență: echipa ADR Centru vă stă la dispoziție cu sprijin, asistență și informații suplimentare pentru înregistrare și alte detalii despre organizarea de evenimente similare. Persoană de contact: Alexandra Pojar, e-mail: alexandra.pojar[at]adrcentru.ro .