Webinar online pe tema valorificării patrimoniului natural și cultural în turismul de aventură I 27 mai 2021

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, alături de partenerii proiectului RAMSAT vă invită să participați în 27 mai 2021, la un eveniment internațional dedicat schimbului de bune practici în politici de susținere a turismului. Pe parcursul evenimentului se urmărește identificarea de soluții dedicate dezvoltării turismului durabil în zonele montane și revitalizării acestor zone prin utilizarea sustenabilă a resurselor existente și prin promovarea patrimoniului cultural material și imaterial. Organizat ca parte a procesului de învățare interregională, evenimentul va fi organizat sub forma unui webinar având ca focus tematic politici și bune practici pentru impulsionarea turismului de aventură prin valorificarea patrimoniului natural și cultural regional și va reuni parteneri de proiect și actori relevanți din cele șase regiuni partenere ale proiectului din Portugalia, Spania, Slovenia, Bulgaria, Marea Britanie și România.

Evenimentul care va fi găzduit online de partenerul din Slovenia, Agenția de Dezvoltare Regională Zasavje, care va oferi participanților atât oportunitatea de a descoperi bune practici în domeniul turismului de aventură provenind din toate regiunile participante la proiect, cât și posibilitatea de a efectua o vizită ,,virtuală” de studiu în Regiunea Zasavje, pentru valorificarea potențialului turistic local prin dezvoltarea turismului de aventură.

Zonele montane ocupă aproape jumătate din teritoriul Regiunii Centru, peisajele naturale și biodiversitatea adăpostită de aceste zone constituind împreună cu bogatul patrimoniu cultural regional, motivația majoră care atrage an de an numeroși turiști români și străini. Având în vedere potențialul semnificativ de dezvoltare a turismului alternativ în regiunea noastră precum și contribuția importantă a actorilor regionali la menținerea unui curs ascendent prin dezvoltare calitativă și sustenabilă, invităm organizațiile interesate de promovarea turismului de aventură în zonele montane din Regiunea Centru să participe la acest webinar online. Participarea la eveniment este gratuită, iar înregistrarea poate fi făcută aici.

Agenda evenimentului este disponibilă pe pagina de internet a proiectului RAMSAT.

Echipa RAMSAT din cadrul ADR Centru vă stă la dispoziție cu detalii suplimentare despre acest eveniment: Ovidia Caba – ovidia.caba[a]adrcentru.ro, Dumitrița Burduf – dumitrita.burduf[a]adrcentru.ro,  Marius Duca – marius.duca[a]adrcentru.ro.