ZIUA FINANTELOR UE PENTRU IMM-uri

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a participat la evenimentul organizat la Bucuresti pentru stimularea cooperarii, atat la nivel regional cat si la nivel extern, in vederea finantarii noilor intreprinderi si a IMM inovatoare sau aflate in curs de crestere. Participarea la acest eveniment completeaza activitatea ADR Centru, care ofera servicii gratuite de sprijin IMM-urilor, firmelor mari, ONG-urilor, universitatilor sau diferitelor asociatii profesionale si de comert, prin intermediul proiectului BISNet Transylvania si sub egida Enterprise Europe Network.

Comisia Europeana a organizat, simultan, in toate capitalele statelor membre UE, „Ziua finantelor UE pentru IMM-uri”, pentru a pune la dispozitia celor interesati informatii privind instrumentele financiare ale Uniunii, destinate IMM. Pe langa diseminarea informatiilor privind institutiile financiare intermediare, de la nivel national, prin evenimentul care a avut loc la Hotel Athénée Palace Hilton Bucuresti au fost popularizate diferite surse de finantare si a fost pregatit un forum pentru schimbul de bune practici legate de sprijinul financiar oferit IMM-urilor romanesti.

La evenimentul de la Bucuresti au luat cuvantul domnul Nicolae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, domnul Cristian Haiduc, presedintele Agentiei Nationale pentru IMM, doamna Camelia Dragoi, reprezentanta a Fondului national de Investitii, doamna Milena Messori, director pentru Romania al BEI, domnul Cristian Ormindean, din partea retelei Enterprise Europe Romania si alti invitati. Cei peste 60 de participanti la eveniment au dezbatut teme legate de imprumuturile pe care BEI le acorda IMM-urilor romanesti, precum si aspecte legate de modalitatile concrete de sprijin financiar pentru intreprinderi, inclusiv creditarea, garantiile necesare si finantarea eficienta pe baza capitalului propriu.

„Participarea la un astfel de eveniment este o componenta importanta in cadrul serviciilor gratuite pe care ADR Centru le ofera in calitatea sa de membru Enterprise Europe Network. Prin aceste servicii Agentia doreste sa contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri regional, in special in conditiile actuale de recesiune economica si scadere a posibilitatilor de comercializare pe piata interna. Patrunderea intensa pe piata externa ar putea constitui o oportunitate pentru numeroase firme, de aceea le transmitem tuturor celor interesati, prin reteaua BISNet Transylvania, toate informatiile pe care le-am dobandit in cadrul evenimentului organizat la Bucuresti, cu sprijinul Directiei Generale Intreprinderi si Industrie a Comisiei Europene”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Expertii ADR Centru pot fi contactati prin mail la office@adrcentru.ro, telefonic la tel.: 0358 401 276/ 0358 401 702 sau la sediul ADR CENTRU. Institutiile partenere care ofera servicii in cadrul retelei BISNet Transylvania sunt: ADR Nord-Vest, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Brasov, CENTI Cluj – Centru de Transfer Tehnologic din cadrul ICIA-INOE – Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Opto-electronica, Incubatorul de Afaceri INCDIE ICPE–CA de la Sf. Gheorghe din cadrul Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA Bucuresti, Banca Transilvania, prin Clubul Intreprinzatorului Roman cu sucursale in toate cele 12 judete ale Macroregiunii 1.